PlusOpen tijdens corona

Nilofar Feizi van Afghaans restaurant Mantoe: ‘We krijgen veel support van de Jordaan’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Vandaag: Nilofar Feizi (30), eigenaar van Afghaans restaurant Mantoe. Zij brengt met de Mantoe Box de beleving van het restaurant in huis.

Bjarn van den Berg
Nilofar Feizi (30), eigenaar van Afghaans restaurant Mantoe. Beeld Nosh Neneh
Nilofar Feizi (30), eigenaar van Afghaans restaurant Mantoe.Beeld Nosh Neneh

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“We hebben dingen gedaan waar we anders nooit aan toekwamen, zoals klussen en de menukaart aanpassen. Ook krijgen we veel support van de Jordaan; mensen komen regelmatig eten halen of posten een berichtje over ons. Mensen die nog nooit van onze Afghaanse keuken hadden gehoord, leerden ons zo ook kennen. Over het algemeen bracht het veel positieve dingen, ondanks de financiële tegenslag.”

Hoe gaat de komende tijd eruit zien?

“Onze missie blijft: de Afghaanse keuken op de kaart zetten in Nederland. We doen aan afhaal en bezorgen, en bedachten een menuutje voor thuis, met de beleving en het ­gevoel van ons restaurant. Zo ontstond de Mantoe Box: een driegangenmenu, een kaarsje, Afghaanse thee en een muzieklijstje met ­Afghaanse nummers die we anders ook in de zaak draaien.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We willen een productlijn lanceren. We zijn bijvoorbeeld van plan Afghaanse thee en een eigen merk saffraan te verkopen, waarmee we Afghaanse boeren steunen. Klanten halen zo de producten in huis die wij ook gebruiken.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Door te kijken naar de kansen die deze tijd met zich meebrengt. Zoals die productlijn, het herinrichten van de zaak en het uitbreiden van de menukaart. Het gerecht Mantoe, gestoomde dumplings met vleesvulling, gaven we een twist door er een vegan variant van te maken. Positieve reacties van mensen geven ons ook voldoening.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Mijn man en ik missen zelf het uit eten gaan. Misschien zijn er wel nieuwe zaakjes geopend waar we, als het weer mag, heen kunnen. Ook vonden we het heerlijk om eens per week naar de spa of sauna te gaan. De dingen die ik altijd voor lief nam, wil ik graag weer doen.”

Mantoe

Tweede Leliedwarsstraat 13
020 4216374
restaurantmantoe.nl

Meer over