PlusOpen tijdens corona

Nicholas Shaker van Global Dance Centre: ‘Livestreams zijn een groot succes’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Vandaag: Nicholas Shaker (35), eigenaar van Global Dance Centre, begon een online jongerenplatform met zang-, dans-, acteer- en muzieklessen.

Anna Livia de Kort
Global Dance Centre, Nicholas Shaker Beeld Nina Schollaardt
Global Dance Centre, Nicholas ShakerBeeld Nina Schollaardt

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Het is erg jammer dat we dicht zijn. De dansschool heeft helaas ook veel minder leerlingen dan voorheen. Aan de ene kant was het fijn toen we tussen de twee lockdowns open mochten, maar ik werd van alle maatregelen ook een beetje zenuwachtig. Ouders mochten niet wachten in de gang, kinderen konden elkaar geen high five geven en telkens moest worden gelet op de anderhalvemeter­regel. Sinds kort zenden we live­streams uit, en dat is een groot succes.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Jongeren hebben meer dan ooit de behoefte om samen te zijn. Onze livestreams, die we drie keer in de week uitzenden, helpen om toch met anderen te zijn. Een livestream is ook een manier om thuis actief te blijven. Daarom wil ik dat graag voortzetten, ook na de coronacrisis.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We zenden dus livestreams uit, met een dansles of een dansworkshop. Twee weken geleden hadden we de grootste workshop tot nu toe, waarbij 2600 mensen deelnamen via YouTube. Iemand deed zelfs mee vanuit zijn woonkamer in New York. Ook hebben we het platform Mumego gelanceerd. Hier krijgen jongeren de kans om zichzelf te ontwikkelen, met bijvoorbeeld online lessen zingen, dansen en acteren.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Al heb ik een zware dag gehad, dansen is vaak voor mij de oplossing. Daarnaast ben ik een optimistisch persoon, dat helpt al heel erg. Sterker nog: ik denk zelfs dat als je in deze periode niet positief bent ingesteld, je van het coronavirus hebt verloren.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Ik ga met honderden leerlingen dansen, zij snakken naar een fysieke dansles. Ook ik kan niet wachten om met elkaar te dansen. Door mijn passie weer normaal uit te voeren, ga ik de boel op stelten zetten.”

Global Dance Centre

Dalsteindreef 24, Diemen
globaldancecentre.nl

Reageren? open@parool.nl

Meer over