Tip

Nestor in Jazz John Engels, compleet met driegangendiner en welkomstdrankje

Dianne Bleeker
John Engels Beeld Govert Driessen
John EngelsBeeld Govert Driessen

John Engels, professioneel jazzdrummer sinds 1953, toen hij 18 was, wordt gezien als de nestor van de jazzscene in Nederland. Hij heeft in binnen- en buitenland opgetreden met onder anderen Chet Baker, Phil Woods, Ray Brown en The Diamond Five, is op meer dan 250 platen en cd’s te horen en werd geëerd met prijzen als een Bird-Award op het North Sea Jazz Festival, de Boy Edgar Prijs en zes Edisons voor langspeelplaten.

Zaterdag treedt Engels vanaf 19.00 uur op in Q-Factory bij ‘The Butter Notes’. In de rokerige, kosmopolitische sfeer van een jazzclub in New York in de jaren vijftig speelt Engels met Tobias Nijboer op bas en Rob van Bavel achter de piano. Bij deze muzikale avond hoort een welkomstdrankje en een driegangendiner.

Marketingmanager Pearl Vink: “Wij zijn als Q-Factory vereerd om deze gelauwerde jazzmuzikanten te mogen ontvangen. John Engels zou aanvankelijk vrijdag op North Sea Jazz spelen. Helaas kan dit festival niet doorgaan. Wij hopen liefhebbers met deze hoogwaardige jazz toch een beetje te kunnen bedienen. Het is prachtig om een muzikant als John Engels op het podium te zien. Het spelen met de jongere generaties houdt hem jong. Hij zoekt nog altijd het avontuur op in zijn muziek; dat drijft hem om op 85-jarige leeftijd nog steeds de zaal plat te spelen.”

Butter Notes, 11/7, 19.00 uur. Tickets inclusief driegangendiner en welkomstdrankje. Kosten: 64 euro.

Meer over