null

PlusUitgelicht

Nachtbrötchen viert tegendraadse kunst in de NDSM Loods

Denise van der Bij

Beeldende kunst, livemuziek, bodypainting, theater. Het zijn slechts een aantal van de kunstvormen die samenkomen in het kunstevenement van collectief Nachtbrötchen in de NDSM Loods. Onder het motto ‘Bringing art to the people in a new way’ is het doel van de driedaagse om kunst in de breedste zin van het woord voor iedereen toegankelijk te maken. Er zijn ruim zevenhonderd kunstwerken te aanschouwen van meer dan honderd internationale kunstenaars.

In het aanbod is ook ruimte voor liefdevolle theaterteksten in De Dolende Bruid van theaterinitiatief Dame Jeanne met de gedichten van Anna Rottier. Dj’s uit Düsseldorf bestijgen het podium en radiozender Classicnl zet er ‘de meest kleurrijke piano ter wereld’ neer. Zelf geven de oprichters een optreden met bodypainting. Zelf geven de oprichters een optreden met bodypainting.

Nachtbrötchen is een kunstcollectief uit ­Düsseldorf van André Schnaudt en Marc van der Spek, dat zich richt op de organisatie van kunstevenementen die tegen de bestaande vormen van kunstvertoon ingaan. Zo organiseerde het eerder de grootste kunstgalerie van Europa in Roermond en, in coronatijd, de eerste drive-­inkunstgalerie ter wereld op het vliegveld van Keulen.

Nachtbrötchen ‘Bringing art to the people in a new way’, 1 t/m 3 juli, NDSM Loods, €10 (gratis tot 16 jaar)

null Beeld
Meer over