PlusOpen tijdens corona

Naast lunch en ontbijt doet Vinnies nu ook aan avondmaaltijden

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vincent de Cloet (36), mede-eigenaar van ontbijt- en lunchzaak Vinnies, serveert tijdens de coronacrisis ook avondmaaltijden.

Anna Livia de Kort
null Beeld Jakob Van Vliet
Beeld Jakob Van Vliet

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Bij onze twee vestigingen hebben we in totaal acht mensen moeten ontslaan. Voor de meeste parttimers was er simpelweg geen werk meer. De gedeeltelijke lockdown is financieel gezien erg pijnlijk. In Amsterdam zijn de huurprijzen niet berekend op ondernemingen die wekenlang weinig omzet draaien.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Door over te gaan op take-away blijven we zichtbaar; dit doen we nu twee keer per week voor avondeten, en dagelijks voor koffie, ontbijt en lunch. We proberen positief te blijven, maar ik denk dat we op zijn vroegst half januari open mogen, en dan nog onder strenge voorwaarden. Om anderhalve meter afstand te kunnen houden, hebben we in de zaak de helft minder zitplaatsen dan voorheen. Maar als we weer open mogen, doen we dat natuurlijk vol enthou­siasme.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“We hebben altijd al met het idee geflirt om avondeten erbij te doen. Dat kwam er nooit van, tot de coronacrisis uitbrak. De situatie heeft dus toch nog iets goeds gebracht. In het voorjaar hadden we ook onze Asperge Express. Mensen konden toen een maaltijd bestellen met witte asperges, aardappeltjes, ei, botersaus en ham, zalm of feta.

Hoe houdt u de moed erin?

“Dankzij mijn passie voor het horecavak. Ik zou deze baan nooit omwisselen voor een saaie kantoorbaan. Het werken met collega’s, het gebruikmaken van prachtige seizoensgebonden producten en het contact met onze vaste gasten motiveert me om positief te blijven en er het beste van te maken.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Een knalfeest geven. Dan probeer ik tweehonderd mensen in de zaak te proppen, lekker hutjemutje op elkaar, en zullen we proosten op betere tijden. De vlag mag dan echt uit.”

Vinnies

Scheldestraat 45BG
020 737 3180

Haarlemmerstraat 46 HS
020 771 3086

Meer over