PlusNet open

Na 30 jaar heeft delicatessenzaak Renzo’s een nieuwe vestiging

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Renzo’s.

Louis Bollee
Renzo's, Johannes Verhulststraat 110. Beeld Nina de Laat
Renzo's, Johannes Verhulststraat 110.Beeld Nina de Laat

Anno 2020 kun je zo’n beetje op elke Amsterdamse straathoek een raw vegan paleo pokébowl met zelf­gemaakte kimchi, instagrammable microkruiden en eerlijk geproduceerd kefirschuim krijgen. Heerlijk, voor de stadsbewoner die te druk is om ’s avonds een stel aardappels te schillen. Dat was vroeger wel anders: zo’n dertig jaar geleden mocht je blij zijn als je bij een omhooggevallen groentejuwelier een trog chili con carne met stukjes ananas kon krijgen.

Hoewel, ook dertig jaar geleden was er op de Van Baerlestraat al Renzo’s, de delicatessenzaak waar de echte lekkerbek terechtkon voor huis­gemaakte Italiaanse hapjes.

Het duurde misschien even, maar nu heeft familiebedrijf Renzo’s een zusje, op de hoek van de Cornelis Schuytstraat en de Johannes Verhulststraat. Aan het roer staat Danielle Masri, het nichtje van de allereerste eigenaar. “Op mijn vijftiende deed ik al de afwas als bijbaantje, en nu zet ik Renzo’s door.”

In de nieuwe zaak kan de haastige kosmopoliet een Italiaans avondmaal afhalen, maar ook in de knusse serre achterin een broodje eten. Die broodjes zijn hetzelfde als in de eerste vestiging. Masri: “Ik wilde er een aantal van de kaart halen, maar dat lukte niet. Ze zijn allemaal goed.”

Publieksfavoriet bij beide Renzo’s is het ‘broodje Dino’, met gemarineerd vlees. De marinade is geliefd bij de veelbezoeker, maar de ingrediënten zijn al sinds het begin familiegeheim. Gelukkig is het 2020, en krijg je zo een bakje marinade mee.

Renzo’s

Johannes Verhulststraat 110
020 6731673
renzos.nl

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over