PlusUitgelicht

Moeder Nature op het Holland Festival

Jan Pieter Ekker
null Beeld

Gisteravond is de 75ste editie van het Holland Festival in Carré van start gegaan met de voorstelling Mother Nature van de Frans-Beninse zangeres, actrice en activiste Angélique Kidjo. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige album, waarvoor Kidjo samenwerkte met tal van jonge Afrikaanse artiesten en dat begin april bij de Grammy Award de prijs kreeg voor ‘Best World Music’.

Kidjo is dit jaar een van de twee associate artists die de programma-inhoud van het Holland Festival mede bepalen; de andere is de Duitse theaterregisseur Nicolas Stemann. “We wisten van tevoren niet of er een gezamenlijkheid zou zijn tussen de associates, die ieder hun eigen achtergrond, werk en boodschap hebben,” vertelde Holland Festivaldirecteur Emily Ansenk eerder in deze krant. “Maar er bleek verrassend veel overlap in hun boodschap en thematiek te zitten, met name over het onderwerp klimaat en representatie: wie mag welk verhaal vertellen?”

Tot en met 26 juni staan bij het oudste en grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland 34 producties op het programma, waaronder negen wereldpremières en tien Nederlandse premières. Een kleine greep: Ben Frost met zijn opera The Murder of Halit Yozgat en Sami Yusuf, die samenwerkt met het Amsterdams Andalusisch Orkest en Cappella Amsterdam voor When Paths Meet. Van componist en regisseur Heiner Goebbels is A House of Call. My Imaginary Notebook te horen. Het Nationale Ballet eert choreograaf Hans van Manen met een Hans van Manen Festival en Arno Schuitemaker presenteert 30 appearances out of darkness.

hollandfestival.nl

Meer over