PlusMijn Amsterdam

Miss Nederland Julia Sinning: ‘Ik ben zo blij dat we nu weer de gezelligheid kunnen opzoeken’

Julia Sinning (25) is Miss Nederland 2021 en vertegenwoordigt Nederland bij de Miss Universe-verkiezing in Israël. Ze eet graag vlees bij Loetje en loopt op de Albert Cuyp altijd even langs de plantenkraam.

Mijntje Klipp
Julia Sinning: ‘Je kunt hier op straat een praatje maken, je kunt overal aanschuiven, het maakt niet uit hoe je eruitziet.’ Beeld Nina Schollaardt
Julia Sinning: ‘Je kunt hier op straat een praatje maken, je kunt overal aanschuiven, het maakt niet uit hoe je eruitziet.’Beeld Nina Schollaardt

Restaurant

“Ik laat me graag door een ander verrassen, om zo nieuwe tenten te ontdekken. Ik kom geregeld bij Loetje aan ’t IJ voor een lekkere biefstuk. Ik ben flexitariër, ik eet bewust. Wat ik daarmee bedoel? Áls ik vlees eet, eet ik goed vlees.”

Café

“Het Paardje op het Gerard Douplein. Het is gezellig daar. Of het nou een bruin café is of iets anders: als er maar leuke mensen zijn, kun je me overal neerzetten. Vroeger wat meer dan nu, toen kon ik er wat van.”

Mooiste brug

“Grachtenbruggen, vroeg in de ochtend. Niet één specifieke. Als ik eroverheen fiets, vallen ze me altijd op.”

Mijn buurt

“De Pijp, rondom het Marie Heinekenplein. Dat vind ik zo’n fijne plek. Ik ben er gaan wonen toen de coronapandemie net was uitgebroken, toen ging alles dicht. Dat was wel slikken. Ik ben zo blij dat we nu weer de gezelligheid kunnen opzoeken.”

Museum

“Daar ga ik niet snel uit mezelf naartoe, het heeft voor mij nu geen prioriteit. Als ik er een moet kiezen: het Rijksmuseum, omdat het zo mooi is, binnen en buiten.”

Plek om te sporten

“In het Oosterpark, daar train ik met een vriendin. Voor de billen en de buikspieren. We motiveren elkaar en halen daarna een koffietje. Ik moet wel zeggen dat ik ’s zo­mers meer train dan ’s winters – toch lekkerder dan. Met een Classpass doe ik andere sporten op nieuwe plekken in de stad. Kickboksen, pilates: leuk voor de afwisseling. Ik kom graag bij Saints & Stars in Oud-West, maar het kan alle kanten op. Het is maar net waar ik zin in heb.”

Theater

“DeLaMar, daar heb ik laatst de musical Diana & zonen gezien. Ik kom er niet veel, maar vind dit een theater zoals een theater hoort te zijn.”

Theater DeLaMar. Beeld Nina Schollaardt
Theater DeLaMar.Beeld Nina Schollaardt

Rijp voor de sloop

“Niets. Wat mij betreft hoort alles in Amsterdam erbij, dat maakt de stad juist zo gevarieerd. Zo maakt het bovendien deel uit van de geschiedenis.”

Monument

“Niets verrassends; het Nationaal Monument op de Dam. Over geschiedenis gesproken.”

Ik voel me Amsterdammer...

“Vanwege de verbondenheid, het sociale aspect, de openheid. Je kunt hier op straat een lekker praatje maken en je kunt overal aanschuiven, het maakt niet uit hoe je eruitziet. En ik merk het als ik in het buitenland gewoon doorwandel als het stoplicht op rood staat. Dat doen Amsterdammers ook vaak.”

Favoriete markt

“De Albert Cuypmarkt, bij mij om de hoek. Lekker slenteren en om me heen kijken. Ik ga altijd even langs bij de groentekraam en de plantenkraam. Helaas ben ik niet zo goed in het verzorgen van plantjes.”

Favoriete lunchplek

“Broodje Popov op de Van Woustraat. Heerlijk, een broodje ossenworst daar, of een uitsmijter.”

Broodje Popov. Beeld Nina Schollaardt
Broodje Popov.Beeld Nina Schollaardt

Mooiste herinnering

“Ik denk toen ik het huis uitging. Ik stond daar met mijn verhuisdozen en mijn moeder gaf me een laatste omhelzing. Op de grens tussen kind en volwassene. Maar ook het moment dat ik met een vriendin door de stad fietste en de kaart erbij moest pakken omdat ik niet wist waar we waren. Zo indrukwekkend voelde Amsterdam toen. Waardevolle momenten, ook door feestjes en de twee studies die ik hier heb gevolgd: hbo communicatie en de Film Actors Academy Amsterdam. Er zijn hier in de stad wel de nodige tranen weg­gepinkt.”

Geheim adresje

“Noor Amsterdam, op de Albert Cuypstraat. In de stad is het altijd superdruk met rijen voor de pashokjes, maar hier gelukkig niet. Ik hoop dat dat zo blijft, nadat ik dit hier heb bekendgemaakt. Ik koop ook online. Wat mijn smaak is? Ik hou van de combinatie stoer en vrouwelijk. Ik ben niet van de pofmouwtjes, wel van de croptop. Meer baggy, edgy met een vrouwelijke touch.”

Noor Amsterdam. Beeld Nina Schollaardt
Noor Amsterdam.Beeld Nina Schollaardt

Wil altijd nog

“Vaker musea bezoeken. Het Anne Frank Huis, maar net zo goed de Heineken Experience op de Stadhouderskade. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat je daarnaartoe gaat als je in Amsterdam woont, maar dat is het niet. Dat geldt ook voor een rondvaarttocht door de grachten. Hartstikke leuk, maar nog nooit gedaan.”

Meer over