Mijn keuken in Iens

JANNEKE VAN DER HORST

Janneke van der Horst
Stadhouderskade, 1074 BC, De Pijp, Amsterdam
Telefoon: ja
Keuken open: eenmaal per maand 19.00-19.30
Keuken: Zeer gevarieerd. Van saté tot hamburger
Ook solo, authentiek, buiten eten op terras, bereikbaar per Saab 900 cabriolet, Jeep of Triumph Spitfire, entertainment, wifi/draadloos internet en kabeltelevisie van de bejaarde buurman, groepen max. 6 personen, privéruimte max. 2 personen
Gem. prijs 3-gangen: hoofd- en/of buikpijn

Meningen van proevers samengevat: Janneke van der Horst is the place to be voor hip Amsterdam. Hier kom je 'om er geweest te zijn'. Reserveren is niet mogelijk, eten alleen op zeer exclusieve uitnodiging. Als je eruit ligt, lig je er voor altijd uit. De sfeer hangt ergens tussen studio 54 en een Vlaamse tafeltenniskantine.

Je komt hier niet voor het eten, 'We kregen de biefstuk nog bijna koud op ons bord', of goede zorgen: 'Breng zelf goede wijn mee. En wc-papier.' Vraag om eten voor de tv en trek iets roods aan.
Eten: 4,5 Service: 5 Decor: 9

Goed
Ik kreeg voor de vierde keer achtereen dezelfde pasta. Prima, maar verwacht niet te veel van een keuken die volledig leunt op een smoezelig geworden weekmenu van de Allerhandeweek 34, 2006. De muziek varieert van disco tot rap maar wordt na tienen afgewisseld door of ondersteund met liveoptredens van de gastvrouw.
Roos

Uitstekend
Ik kom hier vaker, maar zeker niet voor het goede eten of de prettige bediening. Hier kom je om er geweest te zijn. Eten komt erg snel maar het duurt lang voor de borden en schalen daarna weer van tafel worden gehaald. Als het al gebeurt. Wijn wordt in hoog tempo bijgeschonken. Mensen die vaak komen, gaan gewoon met hun bord op schoot op de bank zitten, vanwaar je een perfect uitzicht hebt op de televisie. Vraag hierom!
Joy

Uitstekend
Verrassend. Al jaren geen sukadelapjes meer gehad. Zeker niet in combinatie met geitenkaas en mozzarella. Ik kwam hier vroeger heel vaak. Had nu voor het eerst mijn kersverse vrouw meegenomen. Veel roods is er over haar lichtgele jurk gegaan. Van bosbessenjam tot al half geconsumeerde en nog slijmerige rode gomballen.
Harold

Goed
Er werd niet gevraagd hoe we ons vlees wilden, we kregen de biefstuk nog bijna koud op ons bord. Toen een van mijn tafelgenoten voorzichtig probeerde te zeggen dat ze vegetariër was, viel hoongelach haar ten deel. Entourage echter is zeer uniek. Als je door de rommel, de kleuren aan de muur, het geflikker van beelden van Lingo op de achtergrond, de bescheiden oppervlakte en de lekkages heen kijkt, waan je je zo ergens anders. Breng zelf goede wijn mee. En iets om de salade mee op te scheppen. En wc-papier.
Matthijs

null Beeld
Meer over