PlusExpositie

Micky Hoogendijk exposeert in The College Hotel met Iconic Images

Wekelijks licht de redactie van Het Parool een bijzondere expositie of een fotoboek uit. Deze keer: Iconic Images van Micky Hoogendijk.

Het Parool
null Beeld Micky Hoogendijk
Beeld Micky Hoogendijk

Vlak voordat haar moeder overleed, kreeg Micky Hoogendijk in 2009 een fotocamera van haar. Het was wat ze een life changing moment noemde. De camera kende ze als fotomodel en actrice maar al te goed, maar vanaf nu stond ze er niet meer voor, maar achter.

En met succes. Na exposities in het buitenland had ze in 2015 haar eerste Nederlandse solotentoonstelling, bij de Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Twee jaar later had ze in Museum Jan van der Togt in Amstelveen haar eerste museale overzicht.

Op de tentoonstelling Iconic Images in The College Hotel zijn portretten te zien die Hoogendijk tussen 2012 en 2020 maakte van mensen uit Amsterdam, Los Angeles en Austin, Texas. Ook worden er er foto’s getoond uit haar serie The Nudes uit 2018.

Komende maand verschijnt van haar bovendien het fotoboek Kracht – kwetsbaarheid, waarin behalve foto’s ook sculpturen. ‘Ik wil meer voelen, meer tastbaar maken. Dat kan alleen via sculptuur,’ zegt ze over die uitbreiding van haar werkterrein.

The College Hotel, Roelof Hartstraat 1, Amsterdam, tot 1/7

Meer over