Cultuur

Met of zonder bootje naar het Prinsengrachtconcert

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
Prinsengrachtconcert Beeld ANP/Kippa
PrinsengrachtconcertBeeld ANP/Kippa

Prinsengrachtconcert

Het Prinsengrachtconcert op het ponton voor het Pulitzer Hotel vindt zaterdag vanaf 20.00 uur plaats. Onder anderen bariton Raoul Steffani, winnaar van de Grachtenfestivalprijs 2018, is te horen. Daarnaast schitteren de Finse violist Pekka Kuusisto en ensemble Camerata RCO op de gracht. Info op prinsengrachtconcert.nl.

Art Brut, Jean Dubuffet revolutie in de kunst Beeld geen
Art Brut, Jean Dubuffet revolutie in de kunstBeeld geen

Hermitage

In het Outsider Art Museum in de Hermitage is nog tot en met 25 augustus Art Brut, Jean Dubuffets revolutie in de kunst te zien. De tentoonstelling omvat ruim 150 werken waarmee de kunstenaar en verzamelaar in 1949 de culturele elite in Parijs choqueerde. Direct na WOII ging Dubuffet op zoek naar nieuwe kunstwerken. Hij bezocht psychiatrische instellingen, gevangenissen en verzamelde volkskunst en kindertekeningen. Met zijn verzameling verzette Dubuffet zich tegen de kunst­wereld.

In de Hermitage is – ook nog tot en met 25 augustus – De schatkamer te zien, de tentoonstelling ter ere van het tienjarig bestaan van het ­museum. Een overzicht van de vele collecties van de Hermitage wordt getoond. Er zijn ruim 250 kunstwerken van onder anderen Matisse, Rembrandt en Van Dyck, maar er zijn ook objecten uit de Griekse en Romeinse tijd, oriëntaalse werken en oude boeken. Informatie op hermitage.nl.

Het Huwelijk

Het Huwelijk Beeld geen
Het HuwelijkBeeld geen

Theatervoorstelling Het Huwelijk door Felix Strategier en Boudewijn Rikmenspoel is zondag nog te zien om 16.00 uur en op 30 en 31 augustus om 20.30 in de Roode Bioscoop. Een voorstelling met muziek en poëzie van onder anderen Herman de Coninck, Antjie Krog, Slauerhoff, Hans Lodeizen, Ingrid Jonker en Willem Elsschot. Info op rodebioscoop.nl.

Meer over