PlusNet open

Met een korte broek van Mr Marvis ben je klaar voor de zomer

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Mr Marvis.

Dianne Bleeker
Mr Marvis, Oude Looiersstraat 44. Beeld Nosh Neneh
Mr Marvis, Oude Looiersstraat 44.Beeld Nosh Neneh

Drie lachende zongebruinde mannen met felgekleurde zwembroeken staan op enorme billboards in het witte hoekpand aan de Oude Looiersstraat. Er hangen meer dan vijftig kleuren korte broeken op kledinghangers aan de muren in de net ­geopende flagshipstore van het ­kortebroekenmerk Mr Marvis.

“Met Mr Marvis gaan we niet mee met trends, we gaan voor een tijdloze stijl. De korte broeken zijn nu, maar over tien jaar ook nog leuk,” zegt Steven Vrendenbarg (37), mede-oprichter van het Amsterdamse merk.

Het originele model is gemaakt van elastisch katoen, valt ruim boven de knie, en zal elk seizoen hetzelfde blijven. De variatie zit hem in de kleuren. Er zijn er meer dan vijftig, zoals de lila ‘Hustlers’, de bordeauxrode ‘Rileys’ en de knalgele ‘Meharis’ (€79). Of ga voor een ­limited edition ‘Orientals’, een blauwe short met gele Kaspische tijgers (€109). Inmiddels is er ook een lijn voor zwembroeken en voor chino’s, langere broeken.

Handgemaakt

Alle broeken, met de herkenbare elastische broekbanden en verstopte zakken, worden met de hand ­gemaakt in Portugal . Het merk ­bestaat al vier jaar online en timmert aan de weg in België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar deze zaak in het centrum van Amsterdam is de eerste fysieke ­winkel.

Vrendenbarg: “We willen dat er ook een plek is voor klanten, waar ze kunnen passen en alle verschillende korte broeken, zwembroeken en chino’s kunnen bekijken.”

Mr Marvis

Oude Looiersstraat 44
mrmarvis.com
020 8088031

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over