PlusBezorgtest

Met de gepocheerde eieren van Dignita brunch je thuis als een koning

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Dignita Hoftuin.

Monique van Loon
En? Zijn de gepocheerde eieren gezellig overgekomen? Beeld Monique Van Loon
En? Zijn de gepocheerde eieren gezellig overgekomen?Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Het is een van mijn lievelingsplekken in Amsterdam: de Hoftuin. Een verborgen groene binnenplaats waar sinds 2017 ook horecagelegenheid Dignita zit, met een all-day brunchkaart. Inmiddels zijn er drie Dignita’s, ook nabij het Vondelpark en het Westerpark. Allemaal doen ze aan bezorging via UberEats.

Wat biedt het menu?

Alle klassiekers staan op de kaart van eggs benedict tot American pancakes – alle met een culinaire ‘twist’. Daarnaast nog bijgerechten en huisgemaakt gebak.

Rijden maar!

Na exact een halfuur parkeert de bezorger op de stoep. Hij geeft me drie losse tasjes, met in elk een grote kartonnen doos. Dat blijkt voor het ene grote gerecht prima geschikt, maar voor het kleine taartje minder praktisch. Het een en ander is gaan schuiven en de hartige gerechten zijn helaas niet meer warm. Wel moet ik zeggen dat de hoofdgerechten zeer royaal qua portie zijn. Je krijgt dus absoluut waar voor je geld.

Laten we proeven…

Waar ik het meest benieuwd naar ben, is of de gepocheerde eieren een beetje gezellig zijn overgekomen. Is het eiwit mooi gestold, lopen de dooiers nog? Beide kan ik volmondig met ‘ja’ beantwoorden. Wel een tikkie slordig: aan eentje zit een stuk eierschaal geplakt.

Verder is de Benny boy (€13) een top­gerecht. Die eerder genoemde ‘twist’ zit ’m vooral in het feit dat de eitjes niet op brood maar op crispy aardappelkoekjes liggen. Die zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. De groene scheuten en grannysmithappel, gesneden in fijne batons, geven een frisse tegenhanger. Het gebakken spek is overdadig, maar had van mij een tikje krokanter gemogen. Het voelt nu een beetje als het slappe spek dat ik bij hotelbuffetten liever oversla. Oja: de hollandaisesaus is fantastisch, daar had ik wel meer van gewild.

Hoe beviel het andere gerecht?

De courgette & kikkererwten fritters (€12) zijn groot, kruidig en ontzettend smakelijk. Ik vind veel verse doperwtjes en de avocado is dik in orde. Ook dit gerecht is niet voor de kleine eter, want bij de hartige koekjes zit nog gegrilde halloumi en een gepocheerd eitje. Een cashew-kruidenmix en fris sausje maakt het geheel af.

Blub.

Ik ben bijna blij dat de cheesecake maar zo’n piepklein puntje is, al vind ik dat voor de prijs (€4,50) eigenlijk niet oké. De smaak is hemels, vooral de brosse koek­bodem doet ’t hem. Kortom: een paar kleine foutjes, maar ik heb koninklijk gebruncht. Al raad ik jullie aan om voor de échte ervaring toch een tochtje naar die heerlijke Hoftuin te maken.

De smaak van de cheesecake is hemels.  Beeld Monique Van Loon
De smaak van de cheesecake is hemels.Beeld Monique Van Loon

Dignita Hoftuin

Open ma-zo 09.00 tot 18.00 uur
Bestellen via UberEats
Prijs €29,50 voor twee gerechten en een taartje
Aanrader Ja, op een paar slordigheidjes na

Meer over