Tip

Mee met Kasper van Kooten in de Wonderbus

Cabaretier Kasper van Kooten heeft het druk. Vorige week woensdag trad hij op tien kilometer hoogte op in een Transavia-vliegtuig om de cultuursector te steunen. Komend weekend vaart hij mee met Wonderbus, een platform waarop onder­nemers uit de horeca-, reis-, en cultuursector samen busritten en boottochten door heel Nederland aanbieden.

Dianne Bleeker
null Beeld wonderbus
Beeld wonderbus

Zo’n rondrit of rondvaart bestaat uit sightseeing in de regio, uitgevoerd door de lokale reisondernemer. Aan boord krijgen gasten een horecabox, verzorgd door de lokale horecaondernemer, en tijdens de tour vermaakt een spreker, acteur of comedyspeler het publiek met een act, een interactieve quiz, een lezing of een combinatie daarvan. Wonderbus hoopt zo de drie sectoren die door corona hard getroffen zijn te steunen en tegelijkertijd vermaak te bieden aan families, collega’s en verenigingen.

Dagelijks is er keuze uit vier vertrektijden. Iedereen met een rondvaartboot of touringcar, iedere horecaondernemer en iedere artiest in Nederland kan zich aanmelden voor deelname.

Oprichter Harm ter Halle: “We merkten dat meer sectoren vastliepen en dat het tweede steunpakket van de overheid voor veel ondernemers niet afdoende was. Aanleiding om de handen ineen te slaan.”

Kasper van Kooten vaart als ambassadeur van Wonderbus dit weekend mee en vanaf vandaag maakt iedereen die een plaats boekt kans op een privé-optreden. “De coronacrisis laat zijn sporen na maar biedt ook kansen. Dit is een mooie samenwerking waarbij werknemers en artiesten uit drie sectoren weer aan de slag kunnen.”

Wonderbus belooft per boeking 25 euro te reserveren om kwetsbare ouderen op een passend uitje te trakteren.

Boeken kan via wonderbus.nl

Meer over