McDonald's: Onze kaas is een zuivelproduct

AMSTERDAM - De kaas van onze cheeseburgers is een zuivelproduct. Aan de cheddarkaas zijn melkbestanddelen, zout en kleurstoffen toegevoegd. Dat zegt McDonald's in reactie op de beschuldiging nepkaas te gebruiken.

Het is reguliere kaas, beklemtoont de hamburgerketen. ''Kleurstoffen zijn toegevoegd in de vorm van caroteen (0,05 procent) en paprika (0,04 procent) om de kaaskleur op niveau te houden.'' McDonald's doet dat ten behoeve van de smaak en om ervoor te zorgen dat de kaas goed smelt als die op de hete hamburger ligt.

McDonald's ontkent plantaardige olie te gebruiken om melkbestanddelen te vervangen. Het tv-programma De Keuringsdienst van Waarde haalde hard uit naar voedselproducenten die plantaardige olie in de 'kaas' in plaats van melk gebruiken. Vooral bij pizza's zou alleen maar 'nepkaas' worden benut.

Op zijn beurt beschuldigt McDonald's het programma van misleiding. Het Amerikaanse bedrijf zegt zich gesteund te weten door het Landbouwkwaliteitsbesluit Zuivelproducten en het Warenwetbesluit Zuivel. (ANP)

Foto ANP/Koen Suyk Beeld
Foto ANP/Koen Suyk
Meer over