PlusNet Open

Litchy verhuurt designerjurkjes voor een betaalbare prijs

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Litchy.

Anna Salhany
Litchy. Beeld Jakob Van Vliet
Litchy.Beeld Jakob Van Vliet

Geen zin om tijdens de feestdagen wéér dat standaard zwarte jurkje te dragen? Wil je schitteren, maar niet te veel geld kwijt zijn? Influencer ­Lizzy Perridon (26) biedt de oplossing: haar nieuwe zaak Litchy verhuurt designerjurkjes voor een betaalbare prijs.

De rekken hangen vol eyecatchers: jurkjes vol glitter, kleur en pailletten, in alle maten beschikbaar. “Hier vind je geen saaie items. Je moet in deze jurkjes een avond lang kunnen ­shinen,” zegt Perridon. Ze is al haar hele leven bezig met mode. “Ik merkte dat er in Amsterdam veel behoefte was aan dit concept. Iedereen werkt zo hard en het leven gaat zo snel. ­Tijdens een feestje wil je je dan even mooi voelen in een unieke jurk.”

Het concept is simpel: je huurt een jurkje voor drie dagen. Wil je ’m langer gebruiken, dan betaal je per dag tien procent van de huurprijs extra.

In de winkel hangen verschillende merken, die variëren in prijs. De goedkoopste jurken kosten tussen de €55 en €65, de tweede groep kost tussen de €75 en €100 en voor de echt exclusieve designerjurken betaal je meer dan €100. “In deze categorie kun je bijvoorbeeld merken als ­Balmain verwachten.”

Iets te hard gefeest, lig je brak in bed en heb je geen puf om het jurkje op tijd terug te brengen? “Mensen kunnen dan onze Litchymobiel bellen. Voor een tientje komen we in onze roze Litchy-auto het jurkje bij je ophalen.”

Kerkstraat 131

Meer over