PlusNet Open

Liefhebbers van jazz en Italiaanse eten kunnen terecht bij Aglio

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Aglio Jazz.

Yuki Hochgemuth
Aglio Jazz Beeld Eva Plevier
Aglio JazzBeeld Eva Plevier

Als je bij Aglio Jazz een glas wijn of een cocktail bestelt, moet je niet raar opkijken als je er een bord met hapjes bij krijgt. Arancini (gefrituurde risottoballen) uit Sicilië bijvoorbeeld, of Lardo di Colonnata (gerijpt vetspek). Deze aperitivi zijn namelijk van het huis.

Leonardo Russo (45) en Susanna Sottili (43), de Pugliaanse eigenaren, moeten er wel om lachen. Sottili: “Nederlanders schrikken meteen: ‘Dat hebben we helemaal niet besteld!’ Als we dan zeggen dat het gratis is, zijn ze altijd erg blij.”

Het echtpaar heeft restaurants gehad in onder meer Bologna en Londen en op Mauritius. In Amsterdam hadden ze eerst het proefrestaurant Rigoletto Café in de Jordaan, voornamelijk als basis om de stad te leren kennen en een ruimte te zoeken voor een volgend project. Die hebben ze nu gevonden. “We zijn blij. We kunnen hier door met onze passie: cuisine,” zegt Russo. Sottili: “Amsterdam is een geweldige stad, op het weer na.”

In hun restaurant willen ze een moderne, gezonde versie van Italiaans eten serveren. Denk aan de Spuma di mozzarella fior di latte (€12), mozzarella in schuimvorm. Of de Filetto rossini a modo mio (€30) met een foie gras van eigen recept.

Aglio Jazz betekent knoflookjazz. Sotilli en Russo willen meer te bieden dan alleen een plek waar je lekker kunt eten, dus kun je in de achterste ruimte elke vrijdag luisteren naar livemuziek. Russo zingt zelf opera. “Maar ik denk niet dat ik hier ga zingen!”

Aglio Jazz

Ceintuurbaan 246H
06 15334797
agliojazz.com

Alle nieuwe hotspots nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Meer over