PlusOpen tijdens corona

Lab111: ‘Met hun vouchers kunnen ze de rest van hun leven gratis naar de film’

Daan de Wit (30, rechts), mede-eigenaar van cultbioscoop en bar Lab111, bedacht een online platform om films te kunnen aandragen.

Anna Livia de Kort
Daan de Wit en Tobias de Jong van Lab111. Beeld Nina Schollaardt
Daan de Wit en Tobias de Jong van Lab111.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Voor de derde keer sinds maart zijn we gesloten. Dat is zuur, maar de tijd die we nu over hebben biedt ook kansen om na te denken over hoe we onze onderneming kunnen verbeteren. Mijn compagnon Tobias de Jong (31) en ik konden voor het eerst eens wat afstand nemen van deze plek. Zo hebben we zelf de bar en onze bio­scoopzaal verbouwd en uitgebreid. Inmiddels is bijna alles wat je in onze bar ziet door ons gemaakt.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We zijn de verbouwing nu aan het afronden. We gaan experimenteren met de menukaart, zodat mensen straks op een vernieuwde plek komen met lekker eten en drankjes. Het geeft energie om op die manier met onze plek bezig te zijn.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We hebben tijdens de eerste lockdown een online platform, Lab Suggestions, gelanceerd. Hier kan iedereen films aandragen en op basis van het aantal stemmen gaan we proberen de populairste films in ons programma op te nemen. Veel van onze vaste bezoekers hebben al enthousiast hun stem uitgebracht: van The Great Dictator tot Turks fruit en Star Wars. Ook kan iedereen vouchers voor de toekomst kopen. Ik geloof dat sommigen daardoor hun leven lang hier gratis films kunnen bezoeken.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Als we weer open mogen, kan ik vol trots aan iedereen de vernieuwde bar en bioscoopzaal laten zien. Dat idee houdt me op de been. Het klinkt misschien cliché, maar de steun van ­bezoekers met bijvoorbeeld zo’n en­­­­t­housiaste input bij LAB Suggestions en het harde werken door het personeel geven mij ook veel moed.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Stiekem kijk ik er het meeste naar uit om met mijn vrienden bij onze stamkroeg Eddy Bar wat te drinken. Om iedereen te omhelzen als je elkaar ziet en gewoon als vanouds hard te lachen.”

Lab111

Arie Biemondstraat 111
lab111.nl

Tips? open@parool.nl.

Meer over