Uittip

Klassifest wordt dit jaar Playground

Beethoven met een biertje in de buitenlucht is een prima combinatie, heeft Klassifest al jaren op rij bewezen. Sinds 2017 organiseren Milena Haverkamp en Olga Mouret dit minifestival in Paradiso of als pop-up op andere locaties.

Dianne Bleeker
Sinds 2017 organiseren Milena Haverkamp en Olga Mouret Klassifest in Paradiso of als pop-up op andere locaties.  Beeld ANP Kippa
Sinds 2017 organiseren Milena Haverkamp en Olga Mouret Klassifest in Paradiso of als pop-up op andere locaties.Beeld ANP Kippa

Dit jaar kon Klassifest niet doorgaan vanwege de pandemie, maar er is een alternatief.

Met B.Amsterdam organiseren Haverkamp en Mouret Playground, een serie korte klassieke optredens in een industriehal van 8000 vierkante meter aan de Johan Huizingalaan. B.Amsterdam is normaliter een werkplek voor freelancers, start-ups en corporates, maar transformeert voor Playground tot klassiek decor voor drie concerten op 1 en 8 augustus.

“We hebben ons festival in Paradiso begin april moeten annuleren, wat natuurlijk ontzettend vervelend was, met name voor alle musici die zouden spelen,” zegt Haverkmap. “Er is echt een kaalslag aan het plaatsvinden en het ziet ernaar uit dat deze niet snel is opgelost. Daarom zijn we blij dat we met B.Amsterdam op een veilige manier een groot podium kunnen bieden aan freelance musici.”

Nu kan het publiek toch genieten van musici als Merel Vercammen, Maya Fridman en Sarah Jeffery (op 8 augustus). Met genoeg ruimte om te experimenteren met hun muziek, is de openingseer zaterdag aan het Bernadeta Astari Trio, dat eerder de Eerste Prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours won én Diamanda La Berge Dramm. Zij won als eerste solostrijker de Dutch Classical Talent Tour.

Tickets zijn beschikbaar via www.klassifest.nl

Meer over