null

PlusNet open

Je waant je in Mexico in het kleurrijke Frida Mexican Cantina

Beeld Jakob Van Vliet

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Frida Mexican Cantina.

Julia van Baaren

Een knipoog naar de iconische borstels van kunstschilderes Frida Kahlo, maar niet per se een eerbetoon – die betekenis geeft de nieuwe Mexicaanse zaak in West aan Frida. Mede-eigenaar Thomas Forster (33): “Frida is een klassiek Mexicaanse naam, maar ook een Amsterdamse.”

Ze is alom aanwezig in het restaurant. Op de drankkaart staan bijvoorbeeld de ‘signatures’, die oplopen van licht en toegankelijk naar sterk en complex – aangeduid met Frida’s steeds dikker wordende wenkbrauwen, met als uitleg ‘the bigger the brow, the bolder the drink’. Ben je in een avontuurlijke bui, ga dan voor ‘Smoke & Flames’ - het drankje waarbij de wenkbrauwen staan die het langst geen pincet hebben gezien (€10,50).

De enorme zaak is onder andere felblauw, roze en geel geverfd . Dit ratjetoe aan kleuren is misschien wat overweldigend, maar het past precies bij de sfeer die de zeven eigenaren voor ogen hadden. Forster: “Als het goed is, komen mensen binnen voor de drankjes en blijven ze voor het eten. Ze versterken elkaar.”

De menukaart is toegankelijk, met onder meer een tuna tostada (€9,50) en chicken fajitas (klein €12,-, groot €23,-). Orgaanvlees, een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse keuken, is hier nog niet te vinden, maar dat moet er te zijner tijd wel van komen. Eerst de buurtbewoners binnenhalen met de cocktails.

Frida Mexican Cantina

Admiraal de Ruijterweg 79
www.frida-cantina.nl

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over