PlusNet open

Italiaans dineren en daarna naar de roze ijssalon bij La Contessa

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: bij restaurant La Contessa in Oost eet je pasta alle vongole en geniet je van gelato uit de ijssalon.

Katinka van de Wall
null Beeld Daphne Lucker
Beeld Daphne Lucker

In het voormalig Pompengebouw zit sinds kort La Contessa. Marmeren tafels en houten stoelen met gevlochten zitting vullen het verhoogde terras. Binnen hangen kroonluchters aan het hoge plafond en staan er palmplanten rondom de fluwelen stoelen in aardse kleuren. Op ronde tafeltjes liggen witte tafelkleden en zilver bestek. Bij zonnig weer gaan de openslaande deuren naar het terras open.

Eigenaren Almas Botesz (51) en Hans Festen (55) zijn al jaren bevriend. Samen met Botesz’ partner en chef-kok Massimiliano Cugliandro (48) hopen zij Cruquiuseiland een plek te bieden waar buurtgenoten samenkomen. “Of je nu met je kinderen snel een pizzaatje komt eten of uitgebreid wilt tafelen met je vrienden,” zegt Festen.

Opvallend is de tussenverdieping boven de open keuken, oftewel het ‘vipdek’. “Gasten kunnen daar in alle rust eten als ze meer privacy willen, of een besloten borrel geven,” zegt Festen. Op het vipdek én in het restaurant dineer je met een klassieke tagliatelle al tartufo (€26) of een pizza il barone (€19) naast een glas ruviano verdicchio (€4,95).

Een aangename verrassing is de delicatessenwinkel en ijssalon (€1,65 per bol) rechts van het restaurant. “Als ik aan ijs denk, denk ik aan zoet,” verklaart Almas het compleet roze interieur van de gelateria. Zelfs de ijsbakjes, gedrapeerde gordijntjes, kaarsenhouders en fluwelen kussentjes hebben de kleur van een aardbeienijsje.

Begin hier je ochtend met een veganistische croissant (€3) en een espresso (€3,25), of neem een bakje carnaloririsotto (€5,50 per 500g) of linguine (€5,50 per 500g) mee naar huis.

La Contessa

Cruquiusweg 83a

Tips? open@parool.nl

Meer over