Uit

Intieme diner-performances in de Nieuwe KHL

Dianne Bleeker
De nieuwe KHL Beeld
De nieuwe KHL

Het monumentale pand waarin de Nieuwe KHL huist, werd honderd jaar geleden aan de Oostelijke Handelskade gebouwd als koffiehuis van scheepvaartmaatschappij Koninklijke Hollandse Lloyd: kapiteins, bemanningsleden en internationale passagiers kwamen hier langs voor koffie, bier of een maaltijd. De voorbije maanden was de Nieuwe KHL dicht voor publiek, maar dat is nu weer voorbij: ze organiseren de hele zomer 1,5 metersessies.

De achterzaal biedt een podium aan musici, kleinkunstenaars, verhalenvertellers en andere artiesten. Zaterdag staat Jan Eilander op dit podium, met plaatjes uit de Nederlands­talige muziek­geschiedenis die hem hebben geraakt. De liedjes worden begeleid door Koos Prins op saxofoon en Rob van Zandvoort op piano. Zondag neemt Carolina Mout het stokje over en bundelt haar 30 jaar aan ervaring als zangeres en cabaretière in een uitbundig theaterconcert. Het repertoire gaat van pop en kleinkunst tot jazz.

Ook zijn er deze zomer optredens van artiesten als Nico van der Linden, Lian Ray en Ben Forte.

De 1,5 metersessies zijn elke woensdag en in het weekend. Op woensdagavonden is de entree 15 euro, waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat. Op zaterdag- en zondagavonden kost een ticket 20 euro inclusief een hapje en drankje. Er zijn ook tafeltickets voor twee personen te verkrijgen voor 90 euro. Daarvoor krijg je een eigen tafel, een welkomstdrankje, een hapje en een tweegangenmenu.

Kaarten zijn te bestellen op denieuwekhl.stager.nl/web/tickets

Meer over