PlusNet Open

In New Metropolis Zuidoost kun je meepraten over de buurt

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: New Metropolis Zuidoost.

Julia van Baaren
New Metropolis Zuid-Oost Beeld Eva Plevier
New Metropolis Zuid-OostBeeld Eva Plevier

Een gespreksstarter, dat wil New Metropolis in Zuidoost zijn. In de ­nieuwe dependance van debat­centrum Pakhuis de Zwijger vind je exposities en presentaties over de creatieve industrie, ­stedelijke ­ontwikkeling en kunst en cultuur. Ook zijn er programma’s die zich richten op onder andere armoede- en schuldenproblematiek.

Angelo Bromet (42) zorgt er samen met zijn programmateam voor dat buurtbewoners, de gemeente, projectontwikkelaars en andere geïnteresseerden hier met elkaar in gesprek kunnen gaan. “In Zuidoost was een plek nodig waar iedereen kan langskomen voor informatie over alle ontwikkelingen in de buurt.” Voor brandende vragen of goede ideeën is altijd een hostess aan­wezig.

In het gebouw hangen foto’s van lokale kunstenaars en bouwprojecten. Boven is een open ruimte, waar evenementen en filmavonden gehouden worden. Vorige week zijn er nog vier studentenprogramma’s voor studenten van de HvA gestart, zegt directeur Egbert Fransen (59). “Alles wat we doen is gericht op de stad en haar inwoners, en het accent ligt op jongeren.”

New Metropolis is de tweede ­dependance van Pakhuis de Zwijger: de eerste is te vinden in Nieuw-West en is om dezelfde redenen ontstaan. Fransen: “We willen ons ook in Noord vestigen, omdat we merken dat er vanuit deze drie plekken in de stad de minste aanloop naar het Pakhuis is. Als de mensen niet naar ons komen, gaan wij naar hen toe.”

New Metropolis Zuidoost
Bijlmerplein 876

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over