PlusBezorgtest

In een oogwenk verliefd op de butter chicken momos van Dutch Dabbawala

De bestelling is prachtig verpakt in gepersonaliseerde doosjes. Beeld
De bestelling is prachtig verpakt in gepersonaliseerde doosjes.

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Dutch Dabbawala.

Monique van Loon

Waar bestellen we?

Dutch Dabbawala, een Indiaas restaurant aan de Elandsgracht, was me zo vaak getipt dat ik er nu wel móést bestellen. Niet alleen de aanbevelingen van mijn vrienden waren lovend, ook de recensies op de bezorgapps zijn superpositief.

Het menu staat dan ook vol Indiase heerlijkheden. Van streetfood als chaat (een verzamelnaam voor allerlei hartige snacks) en pav bhaji (zachte broodbolletjes met groentecurry), maar ook klassiekers als biryani en chicken tikka masala. De categorie deegwaren is ook rijkelijk aan­wezig: denk aan flatbread als naan en paratha. De verdeling tussen vegetarisch en vlees is top. Daar zijn ze sowieso een kei in in India: ruim 30 procent van de Indiërs is vegetariër, wat betekent dat hun keuken daar ook vele malen beter op is ingericht dan de onze.

Rijden maar!

Na 45 minuten pak ik de bestelling uit. Die is prachtig verpakt, met gepersonaliseerde doosjes, speciale warmhoudfolie én labels waarop per item staat wat erin zit. De hoeveelheden zijn gigantisch.

Ik val aan op de twee gefrituurde snacks, de appetizers, hoewel de porties samen bijna door zouden kunnen gaan voor een volledige avondmaaltijd. De gobi pakora (€5,50), bloemkool in een knapperig gekruid deegjasje, zit qua textuur helemaal snor, maar smaakt niet heel spannend. Maar dan doop ik een stukje in de zoete tamarinde­saus. Wauw! Dat blijken goede vriendjes.

Hetzelfde geldt voor de onion pakora (€5,50), verslavend lekkere uienfritters die wonderwel combineren met de frisse raita (yoghurtdip).

Een mooi begin!

Ik word in een oogwenk verliefd op de butter chicken momos (€8,50). Drie mollige gestoomde dumplings, gevuld met kipgehakt, zwemmen prinsheerlijk in de roomsaus. Alles komt voorbij: het zachte deegjasje, de kruidige kipvulling, de decadente botersaus. Dit, plus de gestoomde witte rijst (waar ik twéé gigabakken van kreeg), maakt het eigenlijk al het beste maaltje ooit.

Rechtsboven: de butter chicken momos in botersaus. Beeld
Rechtsboven: de butter chicken momos in botersaus.

De chicken vindaloo (€16,50), waarbij je kunt kiezen tussen mild, medium en pittig, is qua smaak een dikke tien. De marinade van kruiden, rode pepers, knoflook, gember en azijn is lekker romig en de stukjes kruimige aardappel zijn fijn, maar de kip(filet) vind ik helaas écht te droog. Het eerste – en enige – minpunt.

En waarom zou je voor droge kip gaan als er malse paneer bestaat? Ik ben dol op deze verse kaas, die qua mondgevoel op tofu lijkt en qua smaak een beetje op hüttenkäse. Hier liggen de blokjes in een romige tomatensaus. Wat een portie, wat een kwaliteit.

Dit alles schep ik op met garlic naan (€3,50); licht geblakerd en zo groot als een pizza, bedolven onder de gesmolten boter en knoflook. Een slok van de friszoete mango lassi (€3) maakt het Indiase feest compleet. Grote kans dat ik hier volgende week weer ga bestellen.

Dutch Dabbawala

Open ma-zo 17.00 tot 22.30 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd
Prijs €58 voor 2 grote, 4 kleine gerechten en 1 drankje
Aanrader Ja!

Op deze pagina vind je alle afleveringen van geteste bezorgmaaltijden.

Monique van Loon. Beeld Sjoukje Bierma
Monique van Loon.Beeld Sjoukje Bierma
Meer over