PlusNet open

IJs met smurf- en bubblegumsmaak bij nieuwe vestiging van familiebedrijf IJskoud de Beste in Oost

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: de nieuwste vestiging van IJskoud de Beste hoopt ook in Oost hoge ogen te gooien met avontuurlijke ijssmaken.

Zed Fasel
null Beeld Daphne Lucker
Beeld Daphne Lucker

“Wat mooi getekend! Die ga ik zeker ophangen. En wil papa ook een ijsje?” De 22-jarige Dani van Leeuwen heeft het maar druk met de jeugd in zijn pas geopende ijssalon in de Transvaalstraat. Hij heeft afgelopen weken kleurplaten uitgedeeld in de buurt en kinderen kunnen die in ruil voor een gratis ijsje weer bij hem inleveren. De vrolijk ingekleurde platen hangen aan de muren.

Van Leeuwen is de trotse eigenaar van de nieuwste vestiging van IJskoud de Beste, al jaren een begrip in Noord en Zaandam en nu sinds twee weken ook in Oost aanwezig. Het bedrijf is van zijn opa en zijn tante. Van Leeuwen staat al van jongs af aan achter de toonbank. Na een paar andere opties overwogen te hebben, besloot hij toch de familietraditie voort te zetten. “Mijn opa en oma vonden me eigenlijk veel te jong, maar ik dacht: gewoon schouders eronder en gaan.”

Er is naast de standaard soorten ijs ook plek voor avontuurlijke smaken zoals Unicorn (smurf- en bubblegumijs gemixt) en vegan opties op waterbasis. Een bolletje kost €1,75, een liter ijs €14,50 en er is ook een Italiaans koffieapparaat.

Of de familiezaak net zo’n succes wordt als de andere vestigingen is nog de vraag, maar de kinderen weten Van Leeuwen al goed te vinden. “Er is een jongetje dat sinds de opening elke dag langs is geweest. Ik zag hem net weer glimlachend binnen komen lopen met een euro in zijn hand.”

IJskoud de Beste

Transvaalstraat 3

Tips? open@parool.nl

Meer over