PlusHumans of Amsterdam

Humans of Amsterdam: ‘Twee jaar corona heeft er wel ingehakt’

In de wekelijkse rubriek @humansofamsterdam gaat fotograaf en schrijver Debra Barraud op zoek naar gezichten en verhalen van de straat in Amsterdam.

Debra Barraud
null Beeld Debra Barraud
Beeld Debra Barraud

“Mijn oma was koster in een kerk hier in Amsterdam-West achter het Erasmuspark. Ik was zes toen mijn vader het van haar overnam en wij verhuisden naar het appartement naast de kerk. Mijn opa en oma bleven in het appartement onder ons wonen. Als kind vond ik dat geweldig. Ik speelde veel in de kerk en kon langsgaan bij opa en oma wanneer ik maar wilde. Helaas kwam daar vlak voordat ik naar de middelbare school ging een einde aan. De kerk ging failliet en niet veel later scheidden mijn ouders.

Samen met mijn moeder en broertje verhuisde ik naar Nieuw-West. Gelukkig was het geen vechtscheiding maar toch heeft het veel indruk op mij gemaakt. Ik denk dat ik mij toen voor het eerst realiseerde dat mijn ouders ook maar gewoon mensen zijn. Vandaag had ik zin om terug te gaan naar mijn oude buurt. De afgelopen maanden zat ik slecht in mijn vel.

Twee jaar corona heeft er wel ingehakt, waardoor ik nogal vastzat in mijn comfortzone. Ik bleef tot laat op om te gamen en YouTubefilmpjes te kijken. Drie weken geleden heb ik de knop omgezet en nu sta ik iedere ochtend vroeg op, en ga ik eropuit. Vandaag besloot ik dus om terug te gaan naar mijn oude buurtje. Natuurlijk is het niet meer hetzelfde als vroeger, maar ik ben blij dat wanneer ik het mis, ik altijd even terug kan komen naar deze plek.”

Meer over