PlusHumans of Amsterdam

Humans of Amsterdam: ‘Ik werd continu uitgelachen om mijn kleding en mijn tanden’

In de wekelijkse rubriek @humansofamsterdam gaat fotograaf en schrijver Debra Barraud op zoek naar gezichten en verhalen van de straat in Amsterdam.

Debra Barraud
null Beeld Debra Barraud
Beeld Debra Barraud

“Ik herinner me die eerste middelbareschooldag nog goed. Ik ging voor het eerst alleen met het ov. Eenmaal aangekomen op mijn nieuwe school, werd ik gelijk al raar aangekeken door mijn nieuwe klasgenootjes. Ik was gek op barbies, en die dag had ik mijn prinsessenrugzak om. Ik denk dat ik daarom opviel.

Toen begon het pesten. Ik werd continu uitgelachen om mijn kleding en mijn tanden. Elke keer als ik langs een groepje jongens liep, wezen ze naar hun bovenlip om zo te refereren naar mijn overbeet. Ik wist niet wat me overkwam. Ik was nooit eerder gepest en nu moest ik me opeens staande zien te houden in deze nieuwe omgeving.

Gelukkig leerde ik na een tijdje Nikita kennen. Zij werd ook gepest. Dat eerste jaar hebben we elkaar er een beetje doorheen gesleept. Wanneer ik werd gepest, kwam zij voor mij op en vice versa. Halverwege het tweede jaar leerde we Jo-Ann kennen en vanaf dat moment waren wij drieën onafscheidelijk. Wij noemden onszelf ook wel de drie musketiers. Samen vormden we een zusterschap en niemand op school kon ons nog iets maken.”

Meer over