PlusOpen tijdens corona

Hotel de Goudfazant is tijdens corona omgebouwd tot supermarkt

null Beeld Anouk Hulsebosch
Beeld Anouk Hulsebosch

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Niels Wouters (47), mede-eigenaar van Hotel de Goudfazant, bouwde zijn restaurant om tot supermarkt.

Jip Leferink

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Het is erg pittig. We hebben een groot restaurant met ongeveer vijftig werknemers. Gelukkig hebben we hen tot nu toe allemaal in dienst kunnen houden. Het is als een grote machine die ineens tot stilstand is gekomen.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Het restaurant is omgebouwd tot supermarkt, Vedejo de Goudfazant. Je kunt ons eten afhalen en je kunt er leuke producten kopen. We hebben geen toiletpapier of zo, maar verkopen eigengemaakte producten zoals mayonaise, augurken en jam. Ondernemingen uit de buurt zijn welkom om hun producten te verkopen in onze winkel. Zo verkoopt Euro Pizza hier eigengebakken, bevroren pizza’s. Ook verkopen we verschillende wijnen. Het pand is groot, dus het kan helemaal coronaproof.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Normaal gesproken hebben we in het restaurant een wijnkaart, maar het is veel leuker om alle wijnen uit te stallen en klanten daaruit te laten kiezen. Eerst kreeg je een saai A4’tje als wijnkaart, met veel woorden die je niet begrijpt. Als we weer opengaan, gaan we mensen zelf wijn laten uitzoeken in een wijnhoek.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Het is financieel ellendig, maar het draaien van de winkel is ontzettend leuk, dat vinden al mijn collega’s ook. We krijgen veel positieve reacties van onze klanten. En het werk heeft zijn voordelen: je hebt een veel rustiger leven dan wanneer je een restaurant draait. Zo heb ik laatst voor het eerst weer een boek gelezen. Dat was alweer zeven jaar geleden.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Dan gaan we het restaurant weer voorzichtig opbouwen. En de winkel, die houden we gewoon. Ik kijk er niet specifiek naar uit om weer uit eten te gaan, of om weer op vakantie te kunnen. Hoewel de toekomst onzeker is, heeft de crisis ook veel voordelen. Het is leuk dat we nu de kans krijgen om wat nieuws uit te proberen.”

Vedejo de Goudfazant

Aambeeldstraat 10H

Meer over