Review

Hiphop: Snoop Dogg - Malice N wonderland **

Voor adviezen op het gebied van kokkerellen en bloemschikken kijkt de Amerikaanse huisvrouw naar de Martha Stewart Show. En wie was daar laatst te gast om brownies te bakken in een speciale Christmas cookies show? Right, Snoop Dogg, de aaibaarste aller gangsta-rappers. Je zou je kunnen voorstellen dat dat zelfs Ali B. iets te ver zou gaan.

Maar Snoop Dogg komt overal mee weg. Mainstream America heeft hem in de armen gesloten, maar hij geniet ook nog altijd aanzien in hardcore hiphopkringen. Da's knap, maar op zijn albums moet hij tegenwoordig wel heel grote spagaten maken om beide groepen te behagen.

Op Malice N wonderland doet hij ouderwets stoer in Pimpin ain't EZ (sta eens stil bij het werk van de pooier), maar hangt hij ook de liefhebbende vader en echtgenoot uit. Zoontje Choc horen we al direct in het intro brabbelen, vrouw Shante betuigt hij in meerdere nummers zijn liefde. 'A lot of women want me, but I want you,' rapt hij in Different languages.

Een knaller als Drop it like it's hot, zijn fantastische hit uit 2004, zit er dit keer niet tussen. Nummers waarin Snoop wordt geassisteerd door R&B-sterren als R. Kelly,¿Brandy en Jazmine Sullivan klinken best lekker, de rest komt wel heel gemakzuchtig over.

Een relaxte stijl is altijd Snoop Doggs handelsmerk als rapper geweest, maar op Malice N Wonderland klinkt hij soms of hij tijdens de opnames ook brownies aan het bakken was. (PETER VAN BRUMMELEN)
(Priority)

snoopdogg.com

null Beeld
Meer over