PlusNet open

Het ouwelijke Fidelio heeft plaats gemaakt voor het frisse Bar Kaspar

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bar Kaspar.

Louis Bollee
Door het extreme pastelgele structuurplafond lijkt Bar Kaspar een beetje op de binnenkant van een zandkasteel, maar gelikt is het wel. Beeld Jakob van Vliet
Door het extreme pastelgele structuurplafond lijkt Bar Kaspar een beetje op de binnenkant van een zandkasteel, maar gelikt is het wel.Beeld Jakob van Vliet

Soms is een horecazaak zo iconisch dat je als nieuwe eigenaar niet anders kunt dan de boel helemaal omgooien. Dat is voor vaste gasten schrikken, maar met bloed, zweet, tranen en emmers verf kan zo’n rigoureuze ommezwaai aardig uitpakken.

Zoals bij Fidelio, op de hoek van de Stadionweg en de Beethovenstraat. Van de donkere, ietwat belegen inrichting die het restaurant decennia typeerde, is niets over: de zaak (nu Bar Kaspar) heeft een groot zonterras met lange banken. Binnen oogt alles licht, ruim en vooral lekker fris.

Mede-eigenaar Bernard Walgemoed (35): “Het zag er lang hetzelfde uit en dat verouderde moest eraf.”

Briesje

Dat is gelukt: alles, van de keukentegels en de muren tot de banken en de rieten stoeltjes, is nu van het soort pastelgeel dat in de kleurenwaaier van een bouwmarkt ‘briesje’ zou heten. Oké, door het extreme structuurplafond in dezelfde tint lijkt Bar Kaspar een beetje op de binnenkant van een zandkasteel, maar gelikt is het wel.

Ook het menu is anders, al wordt daar – wederom met pastelgeel – gekleurd binnen de culinaire lijntjes. Dat is bewust. Walgemoed: “In Nederland ontkom je niet aan broodje-soepje-salade voor de lunch.”

Er zijn wel vier soorten gepocheerde eieren te krijgen (vanaf €9,50), want volgens Walgemoed staat of valt een lunchplek wereldwijd met de kwaliteit van de eitjes op het menu. Daarom kunnen oude stamgasten gelukkig de iconische uitsmijter van Fidelio ook in Bar Kaspar bestellen.

Bar Kaspar

Stadionweg 100
www.barkaspar.com
020 240 0870

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (uit) van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over