PlusUitgelicht

Het mooiste van Sloterdijk in ’s werelds eerste walking movie

null Beeld
Denise van der Bij

Niet vanuit de bioscoop of je luie stoel in de woonkamer: de Walking Movie Toer d’Amour is een multi-media-ervaring die je wandelend beleeft. Al lopend door het hart van Sloterdijk ontdek je op een interactieve manier de liefde voor de wijk en de transitie die de buurt doormaakt.

In 45 minuten leidt de lokale host Grace (gespeeld door Jeannine La Rose) deelnemers digitaal rond langs hotspots en natuur in de wijk. Ook komen tijdens de eerste ‘walking movie’ ter wereld verschillende bekende bewoners van Sloterdijk aan het woord. Van kunstenaars, van wie het werk ook op de route te bewonderen is, tot singer-songwriters. Langs de route hangen verschillende harten met QR-codes: door die te scannen met een smartphone worden de scènes geactiveerd en kun je meeluisteren. De wandeling is interactief, toegankelijk voor jong en oud en het best te beluisteren via oortjes of een koptelefoon.

De Walking Movie is een campagne van UPtown Sloterdijk, waarin de gemeente, nieuwbouwontwikkelaars, vastgoedeigenaren en werkgevers samenwerken om de wijk aantrekkelijker te maken voor bewoners.

Walking Movie Toer d’Amour, t/m 31 december, 09.00-22.00 uur, gratis deelname, start: Orlyplein, tegenover station Sloterdijk

Meer over