PlusUitgelicht

Het leven van Palestijnse studentes in Tel Aviv

null Beeld Iris Hassid
Beeld Iris Hassid
Denise van der Bij

De Israëlische fotograaf Iris Hassid maakte de tentoonstelling A Place of Our Own. Hiervoor portretteerde zij vier jonge Palenstijnse vrouwen die voor hun studie naar Tel Aviv verhuisden. Centraal staan hun ervaringen in het dagelijks leven in de stad. De tentoonstelling is te zien in het Joods Museum.

Hassid is freelancefotograaf en woont in de omgeving van de universiteit van Tel Aviv. Het fotoproject ontstond toen zij hier steeds meer Arabische studenten zag en haar ervaringen met hen heel anders bleken dan de berichten die zij in de media las over deze groep.

De thema’s in de tentoonstelling zijn persoonlijk en gaan vooral over de ambities, politiek-maatschappelijke betrokkenheid en vrienden en familie van de jonge vrouwen. Samar, een van de personen op de foto’s, is een bekende van de fotograaf. De anderen zijn een nicht van Samar, een huisgenoot van haar nicht en een vriendin. De tentoongestelde beelden koos ­H­assid samen met de studenten.

Hassid maakte van 2014 tot 2020 foto’s van de vrouwen. De citaten bij de beelden, te lezen in een Nederlandse, Engelse, Arabische en Hebreeuwse versie, tonen de strubbelingen in het leven van ambitieuze Palestijnse vrouwen in Tel Aviv.
T/m 29 januari 2023, Joods Museum

null Beeld Iris Hassid
Beeld Iris Hassid
Meer over