PlusNet open

Het bruine Café Twee Prinsen is veranderd in een lichte zaak met een Franse touch

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: Café Twee Prinsen is nu een opgefriste versie van de bruine Amsterdamse kroeg.

Sanne Dekker
null Beeld Daphne Lucker
Beeld Daphne Lucker

Op het hoekje van de Prinsenstraat vind je Café Twee Prinsen. Voor de deur is een terrasje met rotanstoelen. De voormalig geeloranje gevel is nu wit, de glas-in-loodraampjes zijn er nog. Het oude De II Prinsen heeft een glorieuze tijd gekend, maar is in de lockdown overgenomen door de compagnons van de Binnenvisser en Corner Store.

Een van hen is Bob Nagel (32). Hij fietst dagelijks langs het café, op weg naar de Binnenvisser, en vond het altijd al een mooie plek. “We hebben de houten kozijnen gestript, geschuurd en gelakt en het plafond wit geschilderd.” Tegen het plafond hingen schilderijen, nu hangen er ronde spiegels, wat het bruine café iets geeft van een Frans barretje: licht, simpel en chic.

Er staan houten tafeltjes met witte kaarsen erop en er is een ouderwetse ovaalvormige houten bar. De crèmekleurige ballen die als lampen aan het plafond hangen geven warm licht. Op de spiegels aan de muur is met witte stift het menu geschreven. Voor de ramen zijn gouden stangen bevestigd waar kranten aan hangen, en langs de muur staan twee koelkasten, gevuld met natuurwijn.

Twee Prinsen is de hele dag geopend. Nagel: “We houden het simpel en werken graag met lokale producten.” Zo zijn de croissants (€3) en belegde baguettes (€6,50) van bakker Gebroeders Niemeijer en de jenevertjes van stokerij Wynand Fockink. Voor bij de borrel zijn er kleine gerechtjes zoals Canned Fish (€11), sardientjes met wat brood ernaast.

Café Twee Prinsen

Prinsenstraat 27

Tips? open@parool.nl

Meer over