PlusOpen tijdens corona

Hermanusje van Alles verkoopt meer drop: ‘Iedereen zit thuis te snoepen

Linda Bras (47), eigenaar van drogist Hermanusje van Alles, ziet dat kaarsen en schepdrop erg
populair zijn.

Anna Livia de Kort
Linda Bras (47) van Hermanusje van Alles. Beeld Nina Schollaardt
Linda Bras (47) van Hermanusje van Alles.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Het is echt mazzel dat wij open mogen blijven. Klanten zijn daar ook blij mee; de verkoop van ons assortiment gaat hard. We verkopen onder andere veel schoonmaakartikelen, wegwerphandschoenen, desinfectiegel en paracetamol. Maar vooral kaarsen zijn populair. Mensen willen het thuis natuurlijk gezellig maken. Schepdrop verkopen we ook veel. Het lijkt wel alsof iedereen thuis zit te snoepen.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Klanten willen nu niet naar grote winkels waar veel mensen bij elkaar komen, dus dan komen ze eerder bij ons waar maar twee mensen in de winkel mogen. Dat blijft denk ik nog wel even. Een zaakje bezoeken is tenslotte veel gezelliger en huiselijker dan een grote winkel.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Ik heb vooral ouder personeel en ik wil absoluut niet dat zij besmet raken. Daarom stond ik aan het begin van de crisis lange tijd alleen in de winkel. Het personeel heeft toen keihard gewerkt in het magazijn. Vaste klanten mailen soms naar de winkel voor een bestelling. Het personeel zet de producten dan klaar zodat de klant bij het ophalen direct de winkel kan verlaten. Of het wordt bijvoorbeeld opgehaald door de buurvrouw van een klant die wel nog op pad gaat.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Door de complimenten over onze service of over de warme sfeer in de winkel. Dat is heel fijn om te horen. Af en toe krijg ik een kleinigheidje van een klant, zoals een roos, omdat ik hard aan het werk ben. Het gevoel van waardering is in al die jaren nog nooit zo groot geweest.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Ik ben continu aan het werk, dus het lijkt me fijn als ik even op vakantie kan. Waarheen, dat maakt me niet uit, gewoon even vrij zijn. En lekker in het weekend een biertje op een terras drinken of uit eten gaan met vrienden.”

Hermanusje van Alles

Westerstraat 138
hermanusjevanalles.nl

Reageren? open@parool.nl.

Meer over