PlusUitgelicht

Hergebruikte bijbelpagina’s op de Zuidas

null Beeld P. Katanic
Beeld P. Katanic
Denise van der Bij

De Zuidas vormt de komende drie maanden het decor van de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poezië in beeld en woord van het Bijbels Museum. In deze expositie worden religieuze invloeden van vroeger gecombineerd met het werk van vijf hedendaagse dichters. Dit gebeurt in samenwerking met Circl, het duurzaamheidsplatform van ABN AMRO.

Een geheel product opnieuw gebruiken en zo meer en nieuwe waarde toevoegen, oftewel upcyclen. Daar draait de kunsttentoonstelling om. Van dunne bladzijden uit de bijbel die vanwege misdrukken en overdrukken onleesbaar zijn geworden, maakte kunstenares Annita Smit driedimensionale papieren objecten. Dichters Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou voegden op dun papier gedrukte verzen over herkenbare, alledaagse onderwerpen toe aan Smits werk.

Een ander initiatief van het Bijbels Museum is Kunstproeven op de Zuidas. Elke vrijdag in mei en juni openen verschillende galeries hun deuren voor een kunstwandeling langs hun exposities. In de ABN AMRO Kunstruimte is er ruimte voor jong en oud talent, in de AkzoNobel Art Space hangen portretten en VU Art Science Gallery geeft de samenhang weer tussen kunst en wetenschap.

Tijd en Eeuwigheid, poëzie in beeld en woord, t/m 29 juli 2022 (ma-vr 10:00-18:00 uur), CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B

null Beeld P. Katanic
Beeld P. Katanic
Meer over