PlusNet open

Heimwee naar Frankrijk? Haal je hart op in buurtwinkel Epicerie De Pijp

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: bij Epicerie De Pijp koop je Franse delicatessen zoals le mi-chèvre Soignon, een kaas gemaakt van geit- en koemelk.

Caroline van Sprang
null Beeld Daphne Lucker
Beeld Daphne Lucker

‘Het lijkt alsof ik in Frankrijk ben,’ hoort mede-eigenaar Atilla Gokalp (49) klanten vaak zeggen. Samen met Aïcha Merabi (47) opende hij onlangs Epicerie De Pijp. Een buurtwinkel waar je als fan van Franse delicatessen je hart kunt ophalen. En dat om de hoek van de Albert Cuypmarkt.

Merabi: “We liepen in de Ferdinand Bolstraat en zagen een Brits-Amerikaanse expatwinkel. Toen zei ik tegen Atilla: ‘Als zij een eigen zaak hebben, waarom Fransen dan niet?’ Wij moeten een winkel beginnen!” Daarbij kwam dat Merabi de Franse lekkernijen miste in Nederland. Als ze naar Frankrijk ging – haar land van herkomst – kwam ze met tassen vol delicatessen thuis.

Alle producten die je in de voormalige loods vindt, zoekt Merabi zelf uit en worden vanuit Frankrijk geïmporteerd. Bijvoorbeeld le mi-chèvre Soignon (€3,55), een kaas met zachte smaak gemaakt van geit- en koemelk, of galettes Saint-Jacques, crêpes gevuld met coquilles in roomboter-peterseliesaus (€6,45). Feuilletee (€2,35), bladerdeeg gemaakt met roomboter, verkopen de eigenaren uitzonderlijk veel. “Met het Nederlandse bladerdeeg lukken veel recepten niet,” zegt Gokalp.

De openslaande deuren van Saveur de France werken uitnodigend. “We hebben ook klanten uit Noord en West, ze komen uit alle stadsdelen,” zegt Merabi trots. Aanvankelijk dachten de eigenaren dat de winkel alleen Fransen zou trekken, maar het publiek is divers. Gokalp: “Veel klanten komen hier vanwege de nostalgie naar hun vakantie in Frankrijk.”

Epicerie De Pijp

Govert Flinckstraat 175H

Bekijk ons overzicht met alle nieuwe winkels, restaurants en cafés. Tips? open@parool.nl.