PlusUitgelicht

Gigantische muurschilderingen van vrouwelijke graffiti-artiesten

null Beeld JDL
Beeld JDL
Denise van der Bij

Geen verleiding of slimmigheidjes, maar de juiste kleurcombinaties zoeken en unieke kunstwerken maken. De kunst in de tentoonstelling Sexy Smart Creative! draait niet om die eerste twee begrippen – daar staat dan ook een rode verfstreep doorheen.

Tien vrouwelijke kunstenaars beschilderden verschillende muren en presenteren hun werk in de galerie van het art’otel. De makers van de expositie benadrukken dat het niet gaat om feminisme of gelijkheid, creativiteit voorop staat. Alle kunstenaars zijn bekend van hun illegale graffiti op straat.

Het werk van onder meer Judith de Leeuw (bekend als JDL Street Art) is te zien. Ze won dit jaar de Dutch Street Art Award in de categorie Young Talent. De Indiase Jas Charanjiva, die voor haar werk inspiratie haalt uit de muurschilderingen in de Mission District in San Francisco, is een ander. De kunstwerken van Nouchka Huijg (Nouche Amsterdam) leggen de nadruk op duurzaamheid. Ze gebruikt hiervoor een bepaalde soort verf ter bestrijding van de luchtvervuiling in de stad.

In The Gallery biedt het kunstzinnige hotel art’otel een openbare galerie voor verschillende vormen van moderne kunst. De tentoonstelling Sexy Smart Creative! is in samenwerking met Amsterdam Street Art, een wereldwijd platform van kunstenaars die fungeert als bureau om hen met kunstevenementen in contact te brengen.

Sexy Smart Creative!, t/m 25 november, 11:00-23:00 uur, gratis toegang, The Gallery art’otel, Prins Hendrikkade 33