Aldus

Freelancers netwerken in de natuur: ‘Je hebt wel een paar stevige stappers nodig’

Kiki Calis (30) begon voor zichzelf, maar miste bedrijfsuitjes. Met The Freelance Qommunity organiseert ze nu netwerkevents voor freelancers.

Jessica Kuitenbrouwer
null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Jullie eerstvolgende event is netwerken in de natuur. Vertel.

“Het afgelopen jaar hebben we zo’n beetje alle alternatieve eventvormen wel uitgeprobeerd. Ons jaarlijkse bedrijfsuitje organiseren we nu buiten, om voor de hand liggende redenen, maar ook omdat het lente is en de natuur ons roept. Daarbij is de natuur ook één groot netwerk.”

Hoe avontuurlijk moet men zijn om deel te nemen?

“Je hoeft geen Freek Vonk te zijn, maar je hebt wel een paar stevige stappers nodig. Deelnemers krijgen een heuptasje opgestuurd en 28 mei gaan de verschillende groepjes, die gematcht zijn door onze ‘Qupido’, op stap. Instructies krijg je via de Qommunityradio. We gaan onder meer vogelspotten met Arjan Dwarshuis en we interviewen duurzame ondernemer Tom van de Beek. Je kunt nog mee als je lid wordt.”

U heeft uw eigen Cupido?

“Onze leden, of ‘Qollega’s’, worden gematcht aan een ‘spartner’, een andere freelancer om mee van gedachten te wisselen, en aan opdrachtgevers.”

Hoe is Qommunity ontstaan?

“Mijn goede vriendin Kim Trotz en ik werden allebei in 2017 freelancer, tegen het einde van het jaar. En toen werden we natuurlijk niet meer uitgenodigd voor een kerstfeest of een nieuwjaarsborrel. Dat vonden we jammer, en daarom hebben we een nieuwjaarsborrel voor freelancers georganiseerd. De animo daarvoor was enorm, dus gingen we elk kwartaal events organiseren. Inmiddels hebben we een enorm netwerk van Qollega’s. Het ironische is dat Kim en ik nu geen freelancers meer zijn. We zijn allebei opnieuw in loondienst, maar wel bij onze eigen bv.”

Meer over