Franse wijnbeurs draait om duurzaamheid

De tiende editie van de Franse wijnbeurs Vinisud, die aankomende maandag in Montpellier begint, staat in het teken van de Aziatische markten en duurzame wijn.

ANP/Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Tientallen wijnkopers uit China, Zuid-Korea en Japan hebben zich gemeld voor de proeverij van wijnen uit het Middellandse Zeegebied. Voor volgend jaar staat er zelfs een editie van de beurs gepland in Shanghai.

Met name de Chinezen zijn gek op de Franse wijnen; de import ervan groeide van 2009 op 2010 met zo goed als 80 procent.

Behalve op Azië richten de wijnproducenten hun blik ook op 'duurzaam' om hun product aan de man te brengen. Uit onderzoek dat tijdens Vinisud wordt gepresenteerd, blijkt dat consumenten best bereid zijn wat meer te betalen voor duurzaam geproduceerde wijn. En dat wijndrinkers klaar zijn voor andere verpakkingen dan de gebruikelijke fles, als dat beter is voor het milieu.

Op Vinisud staan 1700 exposanten, onder wie ruim 1400 wijnmakers. Er worden meer dan 33.000 bezoekers verwacht van wie ongeveer een derde uit het buitenland komt. De wijnen uit de Languedoc, Roussillon, Provence, Corsica, het zuidwesten en de Rhônevallei zijn goed voor meer dan de helft (52,3 procent) van de wereldwijde wijnproductie.

Wijnproeverij tijdens de Franse wijnbeurs Vinisud. Archief © EPA Beeld
Wijnproeverij tijdens de Franse wijnbeurs Vinisud. Archief © EPA
Meer over