Muziek

Finale Mooie Noten in Openluchttheater Vondelpark

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op en rijtje.

Het Parool

Finale mooie noten

null Beeld geen
Beeld geen

De finale van Mooie Noten vind plaats op 14 juli om 15.00 uur in het Vondelpark Openluchttheater. Mooie Noten is een Amsterdamse popsong­competitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en

muzikale presentatie. De wedstrijd moet aanstormend talent de kans geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. Susann, Jordi Martin (foto) en Sophie Janna, die werden uitverkozen tijdens de halve finale in Paradiso, strijden dit jaar om de eerste plek. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met onder meer een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd en een optreden op festival The Brave. Eerdere winnaars van Mooie Noten zijn onder anderen Meis, Jana Mila, Pitou, Eelke Ankersmit, en Lucas Hamming. Tijdens de finale zijn er gastoptredens van Wies en Stephanie Struijk.

David Golek & Simin Tander

null Beeld geen
Beeld geen

Geïnspireerd door elkaars muzikale en etnische achtergronden maakten Simin Tander (foto) en David Golek tien jaar geleden het album: Folk songs from another land. In het kader van On the Roof geven zij samen weer een concert op 12 juli om 20.30 uur bij Hoogtij op de Johan van Hasseltweg 39R. Kaarten zijn 21 euro.

Ruben Brandt, collector

null Beeld geen
Beeld geen

De animatiefilm Ruben Brandt, collector is de eerste speelfilm van Milorad Krstić. De film gaat op 13 juli om 20.15 uur in voorpremière in Eye.

Psychiater Ruben Brandt wordt gekweld door de beroemde schilderijen die opduiken in zijn nachtmerries. Met de hulp van meesterdief Mimi lukt het hem ze te verzamelen. Kaarten zijn 11 euro.

Cargo in Context: Undermined

null Beeld NATASCHA LIBBERT
Beeld NATASCHA LIBBERT

Undermind is een project van fotograaf Natascha Libbert voor Cargo in context op de Haparandadam 7-B8. Ze deed in verschillende landen onderzoek naar de gevolgen van de omgang van mensen met de aarde. Op 14 juli om 16.00 uur gaat filmmaker en schrijver Peter Delpeut met haar in gesprek. Reserveren via cargoincontext.org.

Meer over