Filmtips

ML
Terminator Salvation. Beeld Warner Bros. Ent.
Terminator Salvation.Beeld Warner Bros. Ent.

Terminator Salvation

RTL 7, 20.30 uur
(VS/GB/Duitsland 2009, McG, 120 minuten) Wat deze vierde Terminator-film aan karakterontwikkeling en diepgang ontbeert, heeft men getracht te verhullen met een lading daverende actie. Dat die overtuigt, mag gezien het forse budget geen verrassing heten. De confrontaties tussen dodelijke robots en Christian Bale met zijn manschappen (die de wereld van een ondraaglijk juk willen bevrijden) leveren echter nauwelijks iets op dat emotioneel beklijft. En als we eerlijk zijn, hadden we liever meer dan alleen maar een gastrolletje gezien van de originele terminator, Arnold ‘Talk to the hand’ Schwarzenegger.

Just Like Heaven

Net 5, 20.30 uur
(VS 2005, Mark Waters, 95 minuten) Na een afschuwelijk auto-ongeluk zweeft Reese Witherspoon tussen hemel en aarde. Wanneer ze haar oude appartement opzoekt blijkt daar de eenzame en ietwat losgeslagen architect Mark Ruffalo te wonen, die een beetje in de war raakt van de geestverschijning. Maar hij krijgt er ook wel plezier in om in haar nabijheid te vertoeven. Sympathieke, romantische komedie.

Ja, ik wil

RTL 4, 20.30 uur
(NL 2015, Kees van Nieuwkerk, 96 minuten) Uitgerekend op het moment dat de wat sullige laborante Elise Schaap eindelijk de ware denkt te hebben gevonden, wordt ze gedumpt. Vervolgens heeft ze het moeilijk om te kiezen tussen de sympathieke Martijn Lakemeier en de wat arrogante Thijs Römer. Clichérijke romkom voor de liefhebbers, ook met Jeroen Spitzenberger.

Ghosts of Girlfriends Past

Net 5, 22.20 uur
(VS 2009, Mark Waters, 100 minuten) Redelijk onderhoudende romkom met een snufje Christmas Carol over de vrijgevochten fotograaf en vrouwenverslinder Matthew McConaughey. De nacht voor zijn broers bruiloft, waarvan hij geen voorstander is, wordt deze macho bezocht door drie ex-vriendinnen. Hun doel is uiteraard de losbol een gevoel van respect jegens de andere sekse bij te brengen. Ook met Emma Stone en Michael Douglas.

Meer over