PlusOpen tijdens corona

Een reiziger belde: of Diamond Guitars de gitaar op het vliegveld kon afleveren?

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Vandaag: Wil Peters (58) van Diamond Guitars.

Bjarn van den Berg
Wil Peters (58) van Diamond Guitars. Beeld Nina Schollaardt
Wil Peters (58) van Diamond Guitars.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Vanuit heel de wereld krijg ik bezoekers. Dat viel half maart stil, net als de uitstaande bestellingen van gitaren die in het buitenland moesten worden gebouwd. Op een gegeven moment kwamen er weer klanten uit Duitsland en België. Ik werk toch altijd op afspraak en heb daarom vaak maar één klant tegelijk in de winkel. Dus afstand houden gaat goed. Nu kunnen mensen hun gitaar voor reparatie afgeven.”

Hoe gaat de komende tijd eruit zien?

“Via Facetime kunnen klanten ons online bezoeken. We investeerden in een goede camera en microfoon om geluidsfragmenten van gitaren te maken, zodat mensen toch een goede indruk kunnen krijgen. Verschillende dealers bouwen weer en kunnen bestellingen leveren. Al sinds we bestaan, verzenden we wereldwijd.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“In en rond de stad zijn we gaan bezorgen. Iemand die bij het Oosterdok woont wilde een gitaar proberen, maar opsturen vond hij niets. Ik sprong in de auto en leverde het instrument af. Ook belde een reiziger uit Hongkong, die via Schiphol doorreisde. Hij vroeg of ik een gitaar kon afleveren op het vliegveld. Dat kon, bij de servicebalie. Hij blij, ik blij. Dat is de jus van het vak. Het kan ons niet gek genoeg meer.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik heb de afgelopen jaren wat reserves opgebouwd, dat geeft rust. Maar het leukste zijn de contacten met gitaarliefhebbers van over heel de wereld. Als iemand in het buitenland geluidsopnames luistert, de gitaar bestelt, in handen krijgt en denkt ‘yes!’, dat is toch fantastisch?”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Per vliegtuig naar gitaarbouwer en vriend George Lowden in Noord-Ierland. Die bouwde tijdens de crisis een nieuwe werkplaats. En naar Amerika. Daar heb ik gitaarvrienden en jaag ik jaarlijks op gitaren die klanten willen hebben.”

Diamond Guitars

Nieuwe Keizersgracht 58
06 11477420
diamondguitars.nl

Meer over