PlusOpen tijdens corona

Een gezellig praatje maken kan nu even niet bij Kara Firin

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Murat Kucukaladag (45) van bakker Kara Firin mist de gesprekjes met vaste klanten als zij Turkse pizza eten in zijn zaak.

Ella Santhagens
Murat Kucukaladaag en Durdane Kucukaladag van bakkerij Kara Firin. Beeld Nina Schollaardt
Murat Kucukaladaag en Durdane Kucukaladag van bakkerij Kara Firin.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Het voelde alsof bij veel zaken de bliksem insloeg, maar niet bij die van mij. Wij mochten openblijven. Daar ben ik erg opgelucht om. Daarnaast heb ik geluk met de ligging van de zaak. Ondanks dat veel winkels en horecazaken hun deuren moesten sluiten, is het nog steeds druk op de Ferdinand Bolstraat. Hierdoor zijn er regelmatig mensen die hier naar binnen lopen en iets bestellen.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik denk dat het nog wel even duurt voordat mensen in de zaak kunnen zitten en hier hun Turkse pizza kunnen eten. Dat vond ik altijd heel gezellig. Bij sommige vaste klanten wist ik precies wat zij gingen bestellen. Dan maakten we altijd een praatje en voerden we soms serieuze gesprekken. Doordat mensen nu gelijk de winkel uit moeten, gaat dat niet meer. Dat sociale contact mis ik.”

Heeft u nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Wij hebben echt geluk gehad; we hoefden niet één keer dicht. Daarom hebben we niet veel nieuwe dingen gedaan. Het was ook mijn doel om hetzelfde te blijven doen tijdens deze crisis. Ik wilde niet meegaan met dat bezorgen. Vooral omdat daaraan ook een behoorlijk prijskaartje hangt.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Doordat ik weet dat de rekeningen moeten worden betaald. Dat stimuleert je automatisch. Ook heb ik een gezin met drie kinderen; twee meiden en een jongen. Iedereen moet eten krijgen. Zij geven mij moed. En los daarvan zeg ik altijd: je bent ondernemer in goede en in slechte tijden.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel verder wordt versoepeld?

“Dan richten we de zaak weer zo in dat klanten hier kunnen zitten. Ook wil ik buiten een bankje maken, zodat mensen daar hun Turkse pizza kunnen eten. Wat mij betreft kan dat morgen al! Fijn dat het dan weer zo is als vroeger. Alles wat nu verboden is, dat is te veel voor een gemiddeld mens.”

Kara Firin

Ferdinand Bolstraat 102 III
www.karafirin.nl

Tips? open@parool.nl.

Meer over