Duurzame vis bij KLM

Op de menukaart van KLM komt duurzame Kaapse Heek te staan. Viswinkelketen Fishes en KLM hebben afgesproken dat de er tijdens de vliegreizen verantwoorde vis wordt gereserveerd. Het gaat voorlopig om een proef van drie maanden.

Fishes ontving in 2007 het MSC-keurmerk, dat garandeert dat de vis op een duurzame manier is gevangen in met oog voor de natuur beheerde visgebieden zonder dat dit bijdraagt aan overbevissing. Bart van Olphen, drijvende kracht achter Fishes, begon in 2002 met het verkopen van vis en lette daarbij meer op de herkomst van de vis en de vraag of een soort werd bedreigd met uitsterven. Inmiddels is Fishes wereldwijd de marktleider in MSC-producten en KLM de eerste MSC-gecertificeerde luchtvaartmaatschappij, meldde Van Olphen donderdag.

De MSC-heekfilet wordt sinds dit weekeinde aangeboden op intercontinentale vluchten vanaf Amsterdam, bevestigt de KLM. De maatschappij zette eerder al stappen om de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. De MSC-catering past dan ook in deze duurzame strategie, aldus KLM. De maatschappij streeft ernaar koploper te zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de luchtvaartsector.

Chris Ninnes, adjunct-directeur van de Marine Stewardship Council, vindt dit een vooruitstrevende stap van KLM, want het is voor het eerst dat een luchtvaartmaatschappij haar passagiers duurzame vis aanbiedt. (ANP)

Duurzame vis op het KLM-bord. Foto ANP/Robert Vos Beeld
Duurzame vis op het KLM-bord. Foto ANP/Robert Vos
Meer over