PlusNet Open

Dille & Kamille heeft zeeptap voor milieubewuste Amsterdammers

Dille & Kamille, Ceintuurbaan 81. Beeld Jakob Van Vliet
Dille & Kamille, Ceintuurbaan 81.Beeld Jakob Van Vliet

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Dille & Kamille.

Yuki Hochgemuth

Ze zijn niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld: de hipstermeisjes met hun canvas Dille & Kamilletasjes. Je zou haast denken dat er op elke straathoek een Dille & Kamille is. Toch is de nieuwe winkel in De Pijp pas hun tweede vestiging in de stad.

De winkel, ooit in 1974 begonnen in Utrecht, haakt aardig in op de trend van zo min mogelijk plastic. Meteen bij binnenkomst in de winkel vol met houten stellingen sta je naast een zeep- en schoonmaakmiddeltap. Neem een glazen fles, kies de lekkerste geurtjes (eventueel met hulp van het personeel) en tap zelf je zeep, schoonmaak- of wasmiddel. (€6,95 per liter).

Milieubewust

Vestigingsmanager Hanneleen Straatemeier (43): “De populairste geur is die van gewassen katoen. Het is herkenbaar, neutraal en fris.” Is je fles leeg, dan kom je gewoon terug om hem opnieuw vol te tappen. Manon van Til, manager merk en winkelconcept (38): “De producten moeten fijn zijn voor jezelf, en voor iemand anders of de aarde.”

Entree: Lumi de IJsbeer (€4,50). Een vilten ijsbeertje voor in de kerstboom. Hiervan gaat 1 euro naar het WNF, en daarmee ook naar de echte Lumi: die weegt 188 kilo en banjert rond op de Noordpool. Via een ­trackingkaart kun je precies volgen waar ze loopt.

Een walhalla voor de milieubewuste Amsterdammers dus. Dille & Kamille maakt het wel heel makkelijk om je leven wat te verduurzamen.

Dille & Kamille

Ceintuurbaan 81
020 3033932
dille-kamille.nl

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over