Aldus

Deze waterrat nam op elke zwemplek in Amsterdam een duik

Kita van Slooten (41) las in deze krant dat je op 22 plekken in Amsterdam in natuurwater kunt zwemmen. Ze besloot ze allemaal te testen.

Dylan Van Eijkeren
null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Nomen est omen?

“Ik ben de waterrat van de familie, de familie vindt mij een beetje gek.”

U houdt van water?

“Als ik in de buurt van water ben, word ik vrolijk, vooral als ik erin kan springen. Mijn motto is dan ook: bij twijfel, springen. In juli zag ik in Het Parool dat stuk waarin 22 plekken in de stad werden aanbevolen waar je in natuurwater kan zwemmen, en toen is er een zaadje geplant, want ik dacht: hé, ik ben op veel van die plekken nooit geweest.”

Heeft u een favoriete plek ontdekt?

“Ik heb een voorkeur voor plekken waar je Amsterdam echt om je heen voelt, zoals het Entrepotdok met die pakhuizen en de dierengeluiden uit Artis terwijl je je bommetje doet, en het Noordhollandsch Kanaal, bij de Buiksloterdijk, dat bruggetje daar.”

Die laatste stond niet in de krant.

“Nee, maar de Sloterplas had al vroeg in het seizoen code rood, dus ik ben zo vrij geweest daar een vervanger voor te zoeken. De Buiksloterdijk moet echt op die lijst, hoor.”

Verder geen problemen ondervonden?

“Nee, behalve bij de Gaasperplas, daar kwamen de mannen van de gemeente net het bord met code oranje neerzetten toen ik braaf in mijn coronacirkeltje na het zwemmen lag op te drogen. Ik laat me door oranje niet weerhouden hoor, ik trek de grens bij rood, want ik slik namelijk nooit water in. Maar ik moet ophangen, ik ga nu zwemmen.”

Waar dan?

“Wijk aan Zee, met dat mooie brede strand en die industrie van Tata op de achtergrond.”

Meer over