PlusOpen tijdens corona

Deze horlogemaker appt klanten foto’s van het reparatieproces

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Michel Jungen (55) van Jungen Horlogemaker neemt klanten mee in het reparatieproces en appt ze foto’s van het priegelwerk.

Ella Santhagens
Michel Jungen (55) van Jungen Horlogemaker. Beeld Susanne Stange
Michel Jungen (55) van Jungen Horlogemaker.Beeld Susanne Stange

Wat betekent de gedeeltelijke ­lockdown voor uw zaak?

“Het is verschrikkelijk zwaar. De ­vaste lasten moeten betaald worden terwijl mijn winkel gesloten is. ­Weinig mensen weten dat ik nog wel open ben voor reparaties. Dat het door corona veel rustiger is op de Albert Cuypmarkt, helpt niet mee. Vroeger kwamen mensen ­tijdens het boodschappen doen spontaan langs voor een reparatie, maar dat is nu verleden tijd.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Op dit moment is het uitvogelen hoe ik mijn vaste lasten kan betalen zonder dat ik word beboet. Ze gooien er namelijk ook een boete tegenaan als ik te laat ben met het betalen van gas en licht. Dus hoewel het niet mee zit, probeer ik door te vechten. Voorlopig moet ik het echt hebben van mijn spaarcentjes.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Ja, vroeger brachten mensen hun klokje naar mijn zaak voor een reparatie en konden ze hem later weer ophalen. Nu neem ik klanten mee in het reparatieproces. Ik maak foto’s van hoe het klokje eruitziet als het uit elkaar is gehaald, wordt schoongemaakt, in elkaar wordt gezet en wordt afgesteld. Deze stuur ik via WhatsApp door. Het is een ­succes; klanten vinden het leuk en sturen de foto’s weer door naar vrienden.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Door de complimenten die ik krijg. Mijn snelle en goedkope werkwijze wordt gewaardeerd, dat geeft me veel kracht. Ook merk ik dat het maken en versturen van de foto’s een goede keuze is geweest, omdat mijn naamsbekendheid erdoor groeit.”

Wat is het eerste dat u gaat doen als de boel verder wordt versoepeld?

“Mijn winkel openen, zodat klanten weer spontaan binnen kunnen lopen. Van mij hoeft het niet per se een feestelijke opening te worden, want er valt weinig te vieren. Wel heb ik ­ontzettend veel zin om weer open te gaan. Ik hoop dan meer lucht te krijgen en de rekeningen weer te ­kunnen betalen.”

Jungen Horlogemaker

Albert Cuypstraat 202
020 2103434
jungens.nl

Meer over