PlusOpen tijdens corona

De voorraad van Davoud Perzische Tapijten is nog nooit zo groot geweest

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: de tapijtenvoorraad van Davoud Mirshahi (67) van Davoud Perzische Tapijten is nog nooit zo groot geweest als in coronatijd.

Ella Santhagens
Davoud Mirshahi (67) van Davoud Perzische Tapijten. Beeld Susanne Stange
Davoud Mirshahi (67) van Davoud Perzische Tapijten.Beeld Susanne Stange

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Eerst werd ik angstig van het idee dat mijn winkel dicht moest. Gelukkig mocht ik wel openblijven voor restauraties, dus ik kwam niet helemaal zonder werk te zitten. Het werd wel een stuk saaier doordat ik minder contact had met klanten.”

“Tegenwoordig kunnen ze een ­afspraak maken om te komen winkelen, maar dat is geen groot succes. Ik heb nu ongeveer één à twee klanten per week, dat waren er vroeger tientallen.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Doordat mijn zaak lang gesloten was, heb ik nu een gigantische voorraad tapijten. Ik heb nu meer dan duizend exemplaren liggen – erg veel vergeleken met voorgaande jaren. Ik ben me gaan realiseren dat dit het moment is om mijn tapijten online te verkopen. Daarom ga ik de komende weken mijn website verbeteren.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Ik besloot mijn winkel op te knappen. Dus ik heb flink schoongemaakt en de muren opnieuw wit geschilderd. Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar een extra ruimte om mijn tapijten te bewaren. Na lang zoeken heb ik een plek gevonden in Beverwijk. Ik moet het daar nog wel helemaal opknappen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik voel me verantwoordelijk voor mijn leveranciers in India, Iran, Marokko en Pakistan, dus daardoor zegt alles in mij dat ik moet doorgaan.”

“Daarnaast zijn deze tapijten echt mijn passie. Ik heb deze onderneming al 42 jaar en heb al die tijd met plezier gewerkt. Ik hoop dat ik dit werk nog zeker tien jaar kan blijven doen.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel verder versoepeld wordt?

“Dan ga ik gelijk open en roep ik tegen iedereen: komen jullie maar! Ook wil ik veel adverteren. Ondanks dat ik weinig met de online doelgroep heb, denk ik dat online adverteren nu, een tijd waarin mensen bang zijn om
besmet te raken, het beste werkt.”

Tips? open@parool.nl.

Davoud Perzische Tapijten

Admiraal de Ruijterweg 50
020 6161776
davoud.com

Meer over