PlusNet open

De voormalige Sint-Ritakerk in Noord doet dienst als hotel en restaurant

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bunk Amsterdam.

Juliët Boogaard
Bunk Amsterdam. Beeld Nina De Laat
Bunk Amsterdam.Beeld Nina De Laat

Sinds kort doet de voormalige Sint-Ritakerk in Noord dienst als hotel en restaurant. Hier kan de reiziger kennismaken met de Amsterdammer, en vice versa.

Volgens directeur Joachim de Looij (34) van de Bunk Hotels draait het er om ‘verwondering en verbinding’. Gasten eten er altijd samen aan een van de grote tafels (hoofdgerechten vanaf €12).

Vanuit een hoek van het restaurant tuurt een opgezette vos met een geweer in zijn poot en een rugzakje op zijn rug door een verrekijker. Tegenover hem staat een opgezet haasje, ook met geweer. De beelden zijn ironisch bedoeld. “Het is de wraak van de dieren.”

Aan de muur hangen schilderijen van wat bloemstukken lijken. Wie beter kijkt, ziet echter dat het ‘bloemstuk’ bestaat uit afval – een kapotte fietsband, een verroest rooster, een oude hark.

In het hotel zijn heel wat eigenaardigheden te ontdekken. Zo leidt een verborgen deur – bedekt met dezelfde groene klimop als de muur – naar een middeleeuws wenteltrapje dat doet denken aan een oud kasteel. De trap brengt je naar een ronde bibliotheek met houten boekenkasten. Als je één specifiek boek uit de kast trekt, gaan er lichtjes flikkeren. “Dat vinden we grappig.”

Een groot balkon verderop kijkt uit op het voormalige atrium. Er hangen witte, rechthoekige blokken aan de muur, dat zijn de hotelkamers. Op een van de blokken staat een roze varken. “Dit is verwondering.”

BUNK Hotel Amsterdam
Hagedoornplein
+31 88 69 69 869

Meer over