PlusStraatstijl

De stijl van Aisha: ‘Ik ben vrij neurotisch: elke vrijdag draag ik streepjes’

null Beeld Carly Wollaert
Beeld Carly Wollaert
Carly Wollaert

Wie Aisha Reehuis (43), oprichter tassenmerk Betty-Sue en restaurantmanager
Gespot Van Beuningenplein

Wat heeft u aan?

“Ik draag een tweedehands shirt en baseballjacket. De bril, die een tikkeltje fout is en waar ik heel lekker op ga, is van Jutka & Riska. De voetbalsjaal heb ik bij Episode gekocht en de broek is van de Woensdagwinkel in Noord. Mijn broertje gaf mij de Billionaire Boys Club & Icecream-pet, het tasje is van mijn eigen merk en de oorbellen zijn van Image Gang. Aan mijn voeten draag ik zelfgemaakte tie dye-sokken van Nike en Crocs die ontworpen zijn in samenwerking met rapper en singer-songwriter Post Malone. Ik heb zo’n 25 paar Crocs die ik bijna elke dag afwissel. Ze staan te pronken in een open kast in de woonkamer, zodat ik ze allemaal kan zien. Het is een soort verslaving, maar geen fase: het zijn de enige schoenen waarin ik geen zere voeten krijg na een dag werken.”

Hoe zou u uw stijl omschrijven?

“Heel cliché, maar: vooral heel kleurrijk. Iemand noemde het onlangs een ‘unicorn puke-regenboog’ – een bij elkaar geraapt zooitje, in positieve zin. Mijn outfit kan heel girly zijn, maar dan wel mét Crocs en een pet. Ik ben vrij neurotisch. Elke vrijdag draag ik streepjes. Op andere dagen mag dit niet, tenzij het subtiel is, zoals bij sokken. De outfit mag ook nooit twee keer hetzelfde zijn of op elkaar lijken. ’t Is een beetje van de gekken!”

null Beeld Carly Wollaert
Beeld Carly Wollaert

Wat betekent kleding voor u?

“Toen ik niet zo lekker in mijn vel zat, zag ik er meer basic uit en droeg ik veel zwart. De laatste jaren voel me stukken lichter, en dat zie je terug in mijn kleding. Ik vind het niet langer oppervlakkig om met kleding bezig te zijn. Het heeft iets therapeutisch. Soms ben ik een stresskip, maar het uitzoeken van wat ik aantrek werkt kalmerend en het doet me goed als ik blij ben met mijn spiegelbeeld.”

Hoe wordt er op u gereageerd?

“Mensen vinden het soms heftig wat ik draag, maar dat vind ik ook wel weer lekker. Als jong meisje, toen ik hier nog niet woonde, had ik een beeld van Amsterdam als een stad met punkers en drags, maar ik ontdekte dat ook hier de meeste mensen er hetzelfde uitzien. Misschien zet ik me daar wel een beetje tegen af, onbewust. Maar er zijn ook dagen dat ik in de spiegel kijk en denk: jeetje, dat kan ook wel een tandje minder, of dat ik afkeurende blikken minder goed kan hebben. Maar dan loopt er een kindje langs dat me een regenboog noemt en dat maakt dan een hoop goed.”

Meer over